Meteen naar de inhoud

Weer Malta april

Weer Malta april

Overzicht weer Malta april

Malta: het weer in april

April is wat betreft het weer een hele goede maand voor een vakantie naar Malta. Zeker voor wandelaars of fietsers is dit een ideale periode om de eilandengroep te gaan ontdekken. De meeste dagen zijn zonnig en het is aangenaam warm. Er kan nog wel een dagje tussen zitten met bewolking, regen of flinke wind, maar in april zijn dit uitzonderingen. Door de regenval in de afgelopen maanden zien de Maltese eilanden in april erg groen. Een goede tijd dus om de natuur in te gaan.

map weer Malta april

Toptip

Ga als je kunt eens wat langer naar Gozo dan alleen voor een dagtrip. Het is er rustiger dan op Malta en de natuur is prachtig. Voor de leukste bezienswaardigheden op Gozo (en Malta) kijk je op Sherulestheglobe.nl.

Haven Malta

Malta

In april is het echt lenteweer. De dagen zijn gevuld met zon. De temperatuur op de eilanden Malta, Gozo en Comino ligt in april zo rond de 19 graden overdag. Hoewel het in april al flink zonnig kan zijn, worden de stranden vaak nog niet druk bezocht door zonaanbidders. Op de meeste dagen is het heerlijk om een strandwandeling te maken of de zon onder te zien gaan. Zwemmen is meestal nog niet aan te raden deze maand, door de lage zee temperatuur en de sterke onderstroming. In de avond koelt het af tot zo’n 12 graden gemiddeld deze maand. Doordat de dagen weer langer worden blijft het wat langer aangenaam warm. Het mooie lenteweer trekt weer meer toeristen naar de eilandengroep. Vooral rond Pasen kan het druk zijn, dus probeer op tijd je reis naar Malta te boeken, bijvoorbeeld met TUI.nl.

Wist je dat...

Er op Malta links gereden wordt? Dit komt omdat Malta lange tijd een Britse kolonie was.

Feestdagen in april

Nationale feestdagen
Pasen (jaarlijks in maart of april).
Goede Vrijdag en Eerste paasdag zijn officiële feestdagen in Malta. Daarnaast is de hele week voorafgaand aan Pasen (Holy week) gevuld met allerlei vieringen. Paasmaandag is geen vrije dag in Malta. Lees meer over Pasen in Malta op Publicholidays.com.mt.

Festivals en evenementen
Festa Frawli (jaarlijks begin april).

Dit aardbeienfestival wordt jaarlijks gehouden in Mġarr. Kijk voor meer informatie op de Facebookpagina.

Malta International Fireworks Festival (jaarlijks eind april).
Tijdens dit festival kun je genieten van prachtige vuurwerkshows. Kijk voor exacte data op Facebookpagina.

Benieuwd naar het weer in de omliggende maanden?