Meteen naar de inhoud

Weer Laos maart

Weer Laos maart

Overzicht weer Laos maart

Laos: het weer in maart

Het einde van het droge seizoen nadert weer in Laos in maart. Toch valt er in maart qua neerslag nog weinig te merken van een aankomend regenseizoen. Het is droog weer in Laos in maart en vanwege de aanhoudende droogte is te merken dat de temperaturen steeds verder oplopen. In het noorden van het land is het over het algemeen nog vrij goed weer. Hoe verder naar het zuiden je afreist des te warmer het wordt. Zeker voor een reis naar de grensstreek met Cambodja zijn de temperaturen eigenlijk te hoog.

map weer Laos maart

Toptip

Breng in de vroege ochtend een bezoek aan het prachtige tempelcomplex van Wat Phou, vlakbij Champassak in Zuid-Laos. Het is dan nog niet zo druk en ook minder warm, wat wel prettig is als je al die trappen wilt beklimmen.

Visser Laos

Weer Noord-Laos maart

Het noorden van Laos heeft misschien wel het beste weer van het land in maart. Veel mensen bezoeken deze regio vanwege de prachtige natuur in de omgeving van Luang Namtha. Tijdens een wandeling door bijvoorbeeld het Nam Ha ecopark, wil je natuurlijk het liefst droog weer met een aangename temperatuur. Over het algemeen is dit wat je in maart van het weer in Noord-Laos kunt verwachten. Temperaturen van rond de 30 graden, met een zeer kleine kans op neerslag. Richting het eind van de maand kan de temperatuur langzaam wat verder oplopen. Zeker in de avonden en nachten is het dan, in de berggebieden, minder koud (14 graden Celsius). Wil je een bezoek brengen aan deze prachtige regio? Stel dan je eigen reis samen met Asiadirect.

Wist je dat...

Koffie een belangrijk exportproduct is voor Laos? Je kunt hier dan ook erg lekkere (ijs)koffie drinken.

Weer Centraal-Laos maart

In Vientiane en omgeving is het in maart vaak al erg heet. Temperaturen van 35 graden komen voor en de felle zon kan je op het heetst van de dag het best vermijden. De kans op een verfrissende regenbui is klein. Ondanks de hoge temperatuur voelt het niet zo klam en plakkerig, zoals in sommige andere maanden. De luchtvochtigheid is namelijk vrij laag in deze tijd van het jaar. Laos ligt helaas niet aan het strand, want daar leent het weer in maart zich uitstekend voor. Gelukkig is een bezoek aan Laos prima te combineren met een paar dagen strand in CambodjaVietnam of Thailand. Daar zijn de weersomstandigheden ook goed in maart. 333Travel.nl biedt bijvoorbeeld de mogelijkheid om een combinatiereis op maat te maken.

Platteland Laos
Wat Phou

Weer Zuid-Laos maart

Ook in het zuiden van Laos is een van de laatste maanden van het droge seizoen aangebroken. Met het tropische klimaat in Zuid-Laos betekent dit dat de temperaturen snel oplopen. Het zuiden van het land kent de hoogste temperaturen. De gemiddelde temperatuur in maart komt in Pakse en de 4000 eilanden regio uit op 35 graden Celsius. Na april, is maart de heetste maand voor Laos. Een bezoek aan de Kong Pha Pheng watervallen zorgt wel voor wat verkoeling, alhoewel deze in het regenseizoen wel een stuk indrukwekkender zijn. Zonzekerheid heb je dus wel als je in maart naar het zuiden van Laos op vakantie gaat. Toch valt deze maand, vanwege het hete weer, niet aan te raden. Ontdek snel wat wel de beste reistijd voor Zuid-Laos is.

Reizen Laos

Feestdagen in maart

Nationale en lokale feestdagen
Internationale vrouwendag (jaarlijks op 8 maart).

Makha Bucha (jaarlijks in februari of maart).
Op deze belangrijke boeddhistische feestdag bezoeken veel Laotianen hun tempel. Men brengt hier onder andere offerandes voor de monniken. Lees verder op Officeholidays.com.

Festivals en evenementen
Boun Khoun Khao (jaarlijks rond maart, exacte datum afhankelijk van de oogsttijd).
Tijdens dit oogstfestival worden er verschillende ceremonies opgevoerd, om dankbaarheid te tonen voor de goede oogst.

Benieuwd naar het weer in de omliggende maanden?

Rondreizen Laos Van Verre

Rondreizen Laos