Meteen naar de inhoud

Weer Laos juni

Weer Laos juni

Overzicht weer Laos juni

Laos: het weer in juni

Het weer in juni in Laos is te omschrijven als regenachtig. Op augustus na is dit de natste maand van het jaar, met op meer dagen regen dan droog weer. Vooral in het zuiden van Laos valt er veel neerslag. Maar ook in andere delen van het land valt duidelijk te merken dat het regenseizoen in volle gang is. Zoals vaker in landen met een tropisch klimaat regent het vaak niet dagen onafgebroken. De luchtvochtigheid is wat hoger dan de afgelopen maanden, waardoor het klammer aanvoelt. Het weer in juni is dus niet optimaal voor een rondreis door dit prachtige land in Zuidoost-Azië.

map weer Laos juni

Toptip

Sta eens vroeg op in Laos, dan is er een grote kans dat je monniken ziet rondlopen om hun almen (voedingsmiddelen) voor de dag op te halen. Lokale mensen bieden hun deze aan. Luang Prabang staat er om bekend, maar ook in andere plaatsen kun je dit ritueel zien (zonder de vele toeristen).

tempelcomplex in Laos

Weer Noord-Laos juni

Met de komst van juni is het regenseizoen in Laos in volle gang. Ook de noordelijke provincies onttrekken zich niet aan dit weerbeeld. Op 2 van de 3 dagen valt neerslag te verwachten in juni in de omgeving van Luang Namtha of Luang Prabang. Zoals in veel Aziatische landen regent het vaak niet dagen achter elkaar onafgebroken. Veel vaker zijn het korte buien, waarbij er vaak wel flinke hoeveelheden vallen. Na afloop van zo’n bui is het vaak meteen weer strakblauw en valt er weer van de zon te genieten. Al met al kan een rondreis door het noorden van Laos (bijvoorbeeld met 333Travel) nog deze maand, hoewel het in andere maanden wellicht prettiger reizen is.

Wist je dat...

Er in Laos in plaats van gewone witte rijst, zoals in andere Zuidoost-Aziatische landen, vaak plakrijst gegeten wordt?

Weer Centraal-Laos juni

Ook in Centraal-Laos is het regenseizoen echt losgebarsten in juni. Hier zijn eveneens wel enkele droge dagen waar te nemen, maar het merendeel van de tijd regent het. Vanwege het natte weer in juni in Laos komt de natuur weer meer tot bloei. De omgeving van Vang Vieng ziet er in deze tijd van het jaar weer een stuk weelderiger en groener uit dan tijdens het droge seizoen in januari of februari. De temperatuur neemt iets af, maar blijft nog altijd boven de 30 graden uitkomen. Vanwege de toenemende luchtvochtigheid kan het in deze periode vaak wat warmer aanvoelen.

Som Sa Mai
Ruine van Wat Phou Champassak

Weer Zuid-Laos juni

Regenseizoen in het zuiden van Laos in juni betekent veel neerslag. In deze regio valt nog meer neerslag dan in de rest van het land. In de omgeving van Pakse valt bijna de dubbele hoeveelheid regen in juni in vergelijking met Vientiane. Voordeel van dit weer is wel dat de watervallen er in juni prachtig bijliggen. De watervallen bij de 4000 eilanden komen weer volledig tot leven en zijn erg indrukwekkend. Bovendien is het laagseizoen, waardoor er goede prijzen te vinden zijn voor hotels (kijk hiervoor eens op Booking.com). Toch komt juni, vanwege de flinke hoeveelheid regen, niet in aanmerking voor maand met de beste reistijd van Laos.

Reizen Laos

Feestdagen in juni

Nationale en lokale feestdagen
Internationale dag van het kind (jaarlijks op 1 juni).

Festivals en evenementen
Boun Bang Fai (jaarlijks in mei of juni, de exacte data verschilt per dorp).
Deze dag staat ook wel bekend als het raketfestival, omdat er raketten de lucht ingeschoten worden om de regen aan te moedigen na de droge periode.

Benieuwd naar het weer in de omliggende maanden?

De webshop voor backpackers