Meteen naar de inhoud

Weer Laos juli

Weer Laos juli

Overzicht weer Laos juli

Laos: het weer in juli

Laos bevindt zich midden in het regenseizoen in juli. Deze maand valt dan ook een flinke hoeveelheid neerslag. Het zuiden ziet de meeste regen vallen, maar ook in de rest van het land is het aantal volledig droge dagen beperkt. Het weer in juli in Laos is dus verre van optimaal voor een rondreis door dit prachtige Aziatische land. Voor de beste reistijd kijk je op de homepagina van Laos. In bepaalde afgelegen delen van het land begint het regenseizoen zijn tol te eisen en worden wegen moeilijk begaanbaar.

map weer Laos juli

Toptip

Ga de natuur en het platteland van Laos ontdekken in de omgeving van Phongsali.

Noord-Laos

Weer Noord-Laos juli

Voor het noorden van Laos is een van de natste maanden van het jaar aangebroken. In juli zijn er nog wat minder droge dagen vergeleken met juni. Vanwege de hevige regenval kunnen bepaalde wegen moeilijk begaanbaar zijn. In de omgeving van Phongsali of Muang Sing komt het in het regenseizoen vaak voor dat wegen volledig afgesloten zijn. Verwacht vrijwel elke dag neerslag als je Noord-Laos in juli bezoekt. Koud is het niet, de temperatuur schommelt deze maand rond de 30 graden. Kun je niet buiten de Nederlandse zomervakantie reizen en wil je graag met kinderen op reis naar Laos, neem dan eens een kijkje op Sawadee.nl.

Wist je dat...

Het omgaan met geld in Laos best ingewikkeld kan zijn? De munteenheid is Kip, maar grote bedragen betaal je vaak in Thaise Baht of in Amerikaanse Dollars, vervolgens krijg je dan vaak een deel in Kip en een deel in Thaise Baht terug.

Weer Centraal-Laos juli

Het weer in het midden van Laos in juli verschilt niet heel veel met het weer in het noorden. Ook in deze regio valt op de meeste dagen neerslag. Vaak regent het dan niet de hele dag, maar is het na een aantal uur weer droog. De zon laat zich dus ook nog regelmatig zien in juli in Laos. Omdat het land zich inmiddels midden in het regenseizoen bevindt, staan veel planten weer prachtig in bloei. Zo is de omgeving van Vang Vieng erg groen in deze tijd van het jaar. Vanwege het natte weer zijn de weersomstandigheden voor bepaalde activiteiten, zoals rotsklimmen of een bezoek aan de grotten, in juli minder ideaal.

Hagedis Laos
Ochtendmarkt Don Khong

Weer Zuid-Laos juli

Het zuiden van Laos ziet de meeste neerslag van het land in juli. In Pakse en omgeving duren de buien vaak wat langer dan in de rest van Laos. Een voordeel van deze enorme hoeveelheid regen is wel dat de watervallen bij de 4000 eilanden er op zijn best uitzien. Aan water is namelijk geen gebrek deze maand. Juli is een van de koelere maanden van het jaar voor Zuid-Laos. Koud wordt het echter niet, want vanwege het tropische klimaat zakt de temperatuur zelden onder de 30 graden. De temperatuur is dus niet zo slecht, maar de luchtvochtigheid is wel hoog. Geen al te best weer dus in Zuid-Laos in juli.

Rondreizen Laos

Feestdagen in juli

Nationale en lokale feestdagen
Boun Khao Phansa (jaarlijks in juli of augustus).
Het begin van de boeddhistische vastentijd, waarbij vaak processies gehouden worden. Lees verder op Publicholidays.asia.

 

Benieuwd naar het weer in de omliggende maanden?

Reizen Laos

Reizen Laos