Meteen naar de inhoud

Weer Laos januari

Weer Laos januari

Overzicht weer Laos januari

Laos: het weer in januari

Januari is in Laos de koudste maand van het jaar, maar met gemiddeld 28 graden is er van winterse omstandigheden totaal geen sprake. Het droge seizoen is in volle gang, dus kans op regen is er vrijwel niet. Mede vanwege het fantastische weer in Laos in januari is dit een van de beste maanden als je dit Aziatische land wilt ontdekken. Wanneer je een bezoek brengt aan de hoger gelegen gebieden van Laos, vergeet dan niet wat warme kleding in te pakken. Het kan in de bergen namelijk koud worden in de avonden en nachten.

map weer Laos januari

Toptip

Ga shoppen op de avondmarkt in Vientiane.

Waterval Laos

Weer Noord-Laos januari

Het is droog weer in het noorden van Laos in januari. Overdag loopt de temperatuur op naar ergens halverwege de twintig graden. ’s Nachts kan het echter koud worden in dit gedeelte van Laos. Zeker in de bergen nabij het grensgebied met China koelt het erg snel af als de zon ondergaat. In plaatsen als Phongsali of Muang Khua komt het kwik in januari vaak maar een paar graden boven het vriespunt uit. Warme kleding is dus essentieel als je het prachtige bergachtige noorden van Laos bezoekt of als je de monniken van Luang Prabang in alle vroegte door de stad wilt zien lopen. Ondanks de frisse nachten is januari een goede en populaire maand voor een rondreis door Noord-Laos.

Wist je dat...

Er in Laos alleen papiergeld bestaat en geen muntgeld?

Weer Centraal-Laos januari

De temperaturen in het midden van Laos liggen in januari wat hoger dan in het noorden. Zo wordt het in Vientiane zo’n 29 graden. Ook in de avonden en nachten koelt het hier wat minder af (gemiddeld 16 graden). Laos bevindt zich midden in het droge seizoen in januari, dus veel neerslag valt er in deze maanden niet te verwachten in Vientiane en omstreken. Het water in de Mekong staat deze maanden minder hoog dan in de zomer tijdens het regenseizoen. Vanwege het droge weer is januari een populaire maand voor een vakantie naar Laos. Zeker de eerste paar dagen van het nieuwe jaar kunnen de prijzen van hotelkamers dan ook wat hoger liggen in bijvoorbeeld Vang Vieng en Vientiane. Boek daarom op tijd en vind de beste aanbiedingen op Booking.com.

Kindjes in Som Sa Mai
Wat Phou Champassak

Weer Zuid-Laos januari

Het zuiden van Laos kent een tropisch savanneklimaat, waardoor de temperatuur hier vrijwel nooit onder de 30 graden duikt. Hoe dichter je bij de grens met Cambodja komt, hoe warmer het wordt. Alhoewel januari de koelste maand is voor Laos wordt het dus nog altijd zo’n 30 graden in het zuiden. In vergelijking met de maanden die nog gaan komen, is dat voor deze regio een zeer aangename temperatuur. Alhoewel het hier in de nachten ook afkoelt, wordt het niet zo koud als in het noorden van Laos. In Pakse daalt het kwik niet snel onder de 16 graden in januari. Al met al kan januari met haar zonnige en heldere dagen gezien worden als maand met misschien wel de beste reistijd voor Laos. Bij Van Verre kun je jouw reis naar het zuiden van Laos zelf samenstellen.

Rondreizen Laos

Feestdagen in januari

Nationale en lokale feestdagen
Internationale nieuwjaarsdag (jaarlijks op 1 januari).

Festivals en evenementen
Boun Wat Phou (jaarlijks in januari of februari).
Dit 3-daagse festival bij Wat Phou nabij Champassak bestaat uit traditionele muziek, dansoptredens, sportwedstrijden en verschillende andere festiviteiten. De accommodaties in Champassak zitten tijdens dit festival vaak vol, dus wees hierop voorbereid. De exacte datum wordt vaak laat bekend gemaakt, maar valt meestal op de 15e dag van de derde maand van de Laotiaanse maankalender.

 

Benieuwd naar het weer in de omliggende maanden?

Reizen Laos

Reizen Laos