Meteen naar de inhoud

Weer Laos december

Weer Laos december

Overzicht weer Laos december

Laos: het klimaat in december

De beste reistijd voor Laos is tijdens onze winter, en december is een van de maanden met de meest ideale reisomstandigheden qua weer. Het weer in Laos in december is namelijk heerlijk. De temperaturen zijn nog niet al te hoog (gemiddeld 28 graden) en de dagen zijn droog. Het regenseizoen is weer voorbij, dus neerslag valt er niet te verwachten in december. In het noorden van Laos, in de bergen, kan het ’s avonds en ’s nachts wel erg afkoelen. December is een populaire maand om Laos te bezoeken, dus het kan wat drukker zijn bij de toeristische hoogtepunten van dit Aziatische land.

map weer Laos december

Toptip

Gebruik in Laos altijd alleen je rechterhand om te eten, iemand aan te raken of iets te overhandigen. De linkerhand wordt namelijk gebruikt bij toiletbezoeken en wordt daarom als onrein beschouwd.

Noedelsoep Laos

Weer Noord-Laos december

Het is prachtig weer in Noord-Laos in december. Deze maand valt midden in het droge seizoen, dus veel neerslag valt er niet te verwachten. December is dan ook een populaire maand voor een vakantie naar Laos. De dagen zijn over het algemeen droog en zonnig. De gemiddelde temperatuur komt rond de 24 graden uit in dit gedeelte van het land. Ideaal dus als je een trekking overweegt in de omgeving van Phongsali of Muang La. De nachten kunnen in deze hoger gelegen gebieden wel fris zijn, zeker in de bergen nabij de Chinese grens.

Wist je dat...

Een groot deel van de Laotianen in geesten gelooft?

Weer Centraal-Laos december

Ook in Vientiane en omgeving is het mooi weer in december. In dit gedeelte van Laos ligt de temperatuur een paar graden hoger dan in het noorden. Overdag komt de temperatuur rond de 29 graden uit. Heerlijke omstandigheden voor het beklimmen van rotsen in de buurt van Vang Vieng of een tocht door de grotten van Vieng Xai (Pathet Lao Caves). Als je in deze tijd van het jaar door Laos reist is het moeilijk voor te stellen dat het een paar maanden geleden overal nat was. Vanwege het mooie weer in Laos is december kan het wel drukker zijn met toeristen, zeker rond Kerstmis en Oudjaar. Regel dus op tijd je accommodaties in deze periode van het jaar.

Straatsnack Laos
Wat Phou Zuid-Laos

Weer Zuid-Laos december

Met de extreem hoge temperaturen in maart en april nog ver weg, is december een van de maanden met de beste reistijd voor Laos. Het zuiden van het land blaakt in de zon, de luchten zijn blauw en de temperatuur is met 30 graden erg aangenaam. Met neerslag hoef je in deze maand in principe geen rekening te houden. Over het algemeen is het droog weer in Zuid- Laos in december. Een vakantie naar de eilanden in het zuiden van Laos zoals Don Khong en Don Khone zijn dan ook populair. Ook het weer voor een bezoek aan Champasak en de nabijgelegen tempel (Wat Phou) zijn ideaal.

Reizen Laos

Feestdagen in december

Nationale en lokale feestdagen
Nationale dag van Laos (jaarlijks op 2 december).
In 1975 is de democratische republiek Laos ontstaan en dit wordt ieder jaar gevierd, met parades en andere feestelijkheden door het hele land. Houd er rekening mee dat veel gesloten is op deze dag.

 

Benieuwd naar het weer in de omliggende maanden?

Brand 728x90