Meteen naar de inhoud

Weer Laos augustus

Weer Laos augustus

Overzicht weer Laos augustus

Laos: het weer in augustus

Het is in Laos nat weer in augustus want het regenseizoen bereikt zijn hoogtepunt deze maand. Het aantal dagen dat er geen neerslag valt is op één hand te tellen. De zuidwestmoesson raast over het land en dat is te merken aan de hoeveelheid regen. De buien die er vallen zijn wat intenser en duren wat langer dan aan het begin van het regenseizoen. Geen prettig weer dus in Laos in augustus. De beste reistijd is het dus zeker niet, daarvoor komen de maanden in het droge seizoen in aanmerking.

map weer Laos augustus

Toptip

Huur een fiets in Vientiane en ontdek op deze manier de stad.

tempeldeuren met zonsopkomst Laos

Weer Noord-Laos augustus

Laos kent een droog- en een regenseizoen en het is duidelijk dat augustus midden in het natte seizoen valt. Dit is de natste maand in Noord-Laos, met elke dag flinke, hevige regenbuien. Vanwege de enorme hoeveelheid neerslag zijn afgelegen gebieden moeilijk bereikbaar. Reizen in de omgeving van Phongsali of Muang Sing kan in augustus zelfs onmogelijk zijn. Bepaalde dorpen zijn van de buitenwereld afgesloten door landverschuivingen. Deze ‘off the beaten track’ plaatsen kunnen in augustus dan ook beter gemeden worden. Heb je de optie om in een andere maand naar Laos te reizen, dan valt dit zeker aan te raden.

Wist je dat...

Je in Laos vaak Franse stokbroden kunt kopen? Dit is een lekker overblijfsel vanuit de tijd dat Laos een kolonie van Frankrijk was.

Weer Centraal-Laos augustus

Het klimaat is in heel Laos hetzelfde, dus ook in Centraal-Laos is het regenseizoen. Met meer dan 300 millimeter neerslag is augustus de natste maand van het jaar. Niet verwonderlijk dus dat het niet heel druk is met toeristen in augustus. De temperatuur blijft onverminderd hoog, met gemiddeld nog altijd 32 graden in Vientiane. Alhoewel er flink wat neerslag in de lucht hangt, blijft de luchtvochtigheid hoog. Weinig reden dus om je rondreis door Laos in augustus te plannen. Tenzij je regelmatige regenbuien geen probleem vindt of echt niet anders kunt…

Vang Vieng
Wat Phou beeld

Weer Zuid-Laos augustus

En de winnaar van ‘regio met de meeste regen in augustus in Laos’ is het zuiden. Alhoewel er de afgelopen maanden al flink wat neerslag is gevallen, doet augustus er nog een schepje bovenop. De kans op een droge dag is hier zeer klein. De kans op flink wat uren plensbuien is een heel stuk groter. Voor zonaanbidders is augustus dus geen beste maand voor een bezoek aan Zuid-Laos. Voor waterliefhebbers is dit een betere maand, met veel gebieden die alleen per boot bereikbaar zijn. Uiteraard zijn de watervallen in volle glorie te aanschouwen tijdens het hoogtepunt van het moessonseizoen.

Reizen Laos

Feestdagen in augustus

Nationale en lokale feestdagen
Boun Khao Phansa (jaarlijks in juli of augustus).
Het begin van de boeddhistische vastentijd, waarbij vaak processies gehouden worden. Lees verder op Publicholidays.asia.

Lao Issara dag (jaarlijks op 13 augustus).
Op deze dag herdenkt men de Lao Issara beweging die vocht voor onafhankelijkheid van Laos. Banken zijn gesloten op deze dag, maar verder zijn er geen festiviteiten.

Festivals en evenementen
Luang Prabang Boun Souang Heua (jaarlijks eind augustus of begin september, precies halverwege de boeddhistische vastenperiode).
Door het hele land worden tijdens de vastentijd op verschillende momenten bootrace festivals gevierd, en die in Luang Prabang is een van de grootste bootrace festivals. Op deze dag wordt in Luang Prabang een grote parade gehouden en er is een wedstrijd voor wie de mooiste boot gebouwd heeft. Verder kun je genieten van onder meer zang- en dansoptredens en vuurwerk. Mocht je hier bij willen zijn, lees dan verder op Sonasia-holiday.com en zorg ervoor dat je op tijd je accommodatie boekt. Kijk hiervoor eens op Booking.com.

Behalve het weer in augustus ook benieuwd naar het weer in Laos in de omliggende maanden?