Meteen naar de inhoud

Weer Laos april

Weer Laos april

Overzicht weer Laos april

Laos: het weer in april

Het is droog en warm weer in Laos in april. Wellicht dat heet weer een betere omschrijving is. Het zijn niet de beste weersomstandigheden voor een bezoek aan dit prachtige Aziatische land. De temperatuur komt in heel het land ruim boven de 30 graden uit. In sommige delen, vooral het zuiden, kan het kwik zelfs oplopen tot tegen de 40 graden. Het noorden onttrekt zich nog een beetje aan deze extreme temperaturen. April is de laatste maand van het droge seizoen in Laos. Toch is er, zeker aan het eind van de maand, al wel kans om af en toe in een regenbui terecht te komen.

map weer Laos april

Toptip

Tijdens je reis toe aan een plek om te relaxen? Bij de 4000 eilanden in het zuiden van Laos is dat heel goed te doen. Lees op onze homepage van Laos wanneer je je rondreis door Laos het beste kunt plannen.

Oude vrouw in Laos

Weer Noord-Laos april

Alhoewel het weer in Laos in april in heel het land zorgt voor hoge temperaturen, loopt het kwik in het noorden van het land niet zo extreem hoog op. Toch is het, met gemiddeld 33 graden in Luang Prabang ook hier aan de warme kant. Gelukkig is er in deze regio altijd de mogelijkheid om de bergen op te zoeken, waar het vaak wat koeler is. Richting het eind van april begint de eerste neerslag dit gedeelte van Laos te bereiken. Zeker in de omgeving van Phongsali valt er al wel wat regen te verwachten. Toch zijn de buien vaak kort en zeker nog niet zo hevig als de komende maanden in het regenseizoen het geval zal zijn. Een rondreis door Noord-Laos (bijvoorbeeld met Asiadirect of Van Verre) is in april dus nog goed mogelijk.

Brand 728x90

Wist je dat...

Ze in Laos soms seksuele voorlichting geven in de lokale bussen? Wij zaten tijdens een van onze reizen door Laos in een lokale bus en waren hier toen getuigen van. Een goed initiatief natuurlijk, zeker als het gaat om soa's en ongewenst ouderschap.

Weer Centraal-Laos april

Het weer in Centraal-Laos kan in april met één woord worden omschreven: heet! De temperatuur loopt op naar boven de 35 graden. Zeker in de zon, die vrijwel de hele dag volop schijnt, kan het dan ondraaglijk zijn. Gelukkig ligt de luchtvochtigheid in april in Laos niet zo hoog. Hierdoor blijft het nog enigszins aanvaardbaar, maar eigenlijk is het veel te heet om door dit gedeelte van Laos te reizen in april. Geen wonder dat veel mensen het helemaal niet vervelend vinden als het Laotiaans nieuwe jaar wordt ingeluid, met het gooien van veel (verfrissend) water.

Lekker eten in Laos
Champassak tempel

Weer Zuid-Laos april

Ook de zuidelijke regio van Laos ziet de gemiddelde temperatuur verder oplopen. Waardes van boven de 35 graden zijn in dit gedeelte van Laos in april geen uitzondering. Niet het meest ideale weer dus voor een reis door Zuid-Laos. Alhoewel het regenseizoen vanaf volgende maand weer los zal barsten, is daar in april nog niet veel van te merken. Pas tegen het eind van de maand valt er een toename in neerslag te verwachten. Vanwege de hoge temperaturen adviseren wij een reis naar Laos (indien mogelijk) een paar maanden eerder te plannen, bijvoorbeeld in januari of februari.

Rondreizen Laos

Feestdagen in april

Nationale en lokale feestdagen
Boun Pi Mai (jaarlijks half april).
Het Laotiaanse nieuwjaar is een groot feest dat door het hele land gevierd wordt. Het begint met de laatste dag van het oude jaar, waarbij Boeddhabeelden en huizen gereinigd worden en men elkaar nat gooit met water, om de slechte dingen van het oude jaar weg te wassen. Mocht je in deze periode in Laos zijn, weet dan dat je het niet kunt vermijden om ook nat te worden, behalve als je binnen blijft. Verder bezoekt men tijdens dit feest de boeddhistische kloosters, er zijn verschillende processies, een schoonheidswedstrijd, muziek- en dansoptredens. Let op dat veel overheidsgebouwen, winkels en sommige bezienswaardigheden gesloten zullen zijn tijdens het Laotiaanse nieuwjaar. Het is verstandig om in deze periode op tijd je accommodatie en vervoer te boeken, met name in Luang Prabang, waar Pi Mai erg groots gevierd wordt. Kijk voor exacte data op Officeholidays.com.

Visakha Bucha (jaarlijks in april of mei).
In Laos viert men op deze boeddhistische feestdag de geboorte van Boeddha. Laotianen bezoeken de tempel en er zijn door het hele land processies met kaarsen. Kijk voor meer informatie op Officeholidays.com.

 

Benieuwd naar het weer in de omliggende maanden?

Reizen Laos

Reizen Laos