Meteen naar de inhoud

Weer Kenia september

Weer Kenia september

Overzicht weer Kenia september

Kenia: het weer in september

Het is heerlijk weer in september in Kenia. Dit is een van de maanden met de beste reistijd voor Kenia. In september is het namelijk veelal droog en helder weer. De dagen worden weer langer en de zon laat zich weer meer uren zien. Bovendien zijn de temperaturen in september in Kenia erg aangenaam. Het is nog niet zo heet als het de komende maanden af en toe kan worden. Bovendien is het, zeker richting het eind van de maand, niet meer zo druk met toeristen. Dit maakt het makkelijker om tijdens een safari optimaal te genieten van de rust en prachtige natuur die Kenia te bieden heeft. 333Travel.nl kan je helpen bij het samenstellen van jouw droomreis.

Map weer Kenia september

Toptip

Wanneer je bij iemand te gast bent en je krijgt voedsel aangeboden, sla dit dan niet af, want dit wordt gezien als een belediging.

Cheetah Kenia

Kenia binnenland

September is nog altijd een prima maand voor een safari in Kenia. Vanwege het droge weer valt het redelijk goed te voorspellen waar de wilde dieren naar een drinkplaats zoeken. In september is ook een bezoek aan Lake Nakuru of Lake Bogoria zeer de moeite waard. Dit is namelijk een uitstekende maand om de flamingo’s te bezichtigen. Met een gemiddelde temperatuur van 24 graden in Nairobi en een zeer kleine kans op neerslag kent september ideale weersomstandigheden. Bovendien is het aan het eind van de maand een stuk rustiger met toeristen. Een goede periode dus voor een rondreis door Kenia, kijk hiervoor eens bij Sawadee of 333travel.

Wist je dat...

Er in Kenia ook veel Indiërs wonen? Daarom kun je er ook vaak heerlijk Indiaas eten.

Kenia kustregio

Ook de kustregio van Kenia bevindt zich in het droge seizoen. Er kan weliswaar af en toe een bui vallen, maar heel veel regent het niet in september. Bovendien zijn de temperaturen wederom erg prettig in deze maand. Reken op temperaturen van tegen de 30 graden overdag, terwijl het in de nachten vaak niet kouder wordt dan 20 graden. Prima weer dus om in september Fort Jesus en de smalle straatjes van Mombasa te ontdekken. Ook een bezoek aan Unesco’s World Heritage Site Lamu is zeker aan te raden. Het is alsof je teruggaat in de tijd als je dit eiland voor de kust van Mombasa bezoekt. Van Verre kan je helpen om dit eiland onderdeel te maken van je rondreis door Kenia.

Keniaans kindje met lammetje

Tenzing Travel

Feestdagen in september

In september zijn er geen nationale feestdagen of grote evenementen in Kenia. Islamitische feestdagen vallen ieder jaar in een andere maand en kunnen dus soms wel in september vallen. Om dit te checken ga je naar Publicholidays.africa.

Benieuwd naar het weer in de omliggende maanden?

Shoestring Avontuurlijke Groepsrondreizen

Shoestring Avontuurlijke Groepsrondreizen