Meteen naar de inhoud

Weer Kenia oktober

Weer Kenia oktober

Overzicht weer Kenia oktober

Kenia: het weer in oktober

Oktober kan gezien worden als de laatste maand van het droge seizoen in Kenia. In november gaat het korte regenseizoen van start. Dit betekent overigens niet dat er helemaal geen regen valt in oktober in Kenia. Gelukkig is het over het algemeen wel droog en helder weer in deze tijd van het jaar. Alhoewel er maanden zijn waarin de weersomstandigheden wat beter zijn dan in oktober, is dit zeker ook een goede maand. In oktober is het weer in Kenia namelijk prima voor een safari en ook de kust ziet over het algemeen goede omstandigheden. Bovendien zijn er vaak goedkopere vluchten dan in juli of augustus.

Map weer Kenia oktober

Toptip

Bezoek het prachtige Nakuru meer met zijn enorme hoeveelheid aan vogels (waaronder flamingo’s). Ook kun je er neushorens en zebra’s spotten.

ReizenReizen

ReizenReizen

Gazelles Kenia

Kenia binnenland

Het is overwegend droog en zonnig weer in oktober in het binnenland van Kenia. De gemiddelde temperatuur komt uit rond de 25 graden en het is veelal helder weer. Het wildlife zoekt, vooruitlopend op het naderende regenseizoen, alvast haar weg terug naar de Serengeti in Tanzania. Dit betekent dat er volop mogelijkheden zijn om deze wilde dieren te spotten in oktober. Zo is het zuidoosten van de Maasai Mara een goede plek voor een safari in oktober, maar ook Amboseli Natianal Park is populair in deze maand (vooral bij vogelliefhebbers). Kijk voor leuke rondreizen eens bij Sawadee of Tenzing Travel.

Wist je dat...

Een man die wil trouwen met een vrouw eerst een aantal koeien moet geven aan haar familie?

Kenia kustregio

Over het algemeen is het aangenaam weer aan de kust van Kenia in oktober. Er bestaat echter een kans dat de zuidoostelijke moesson haar intrede doet aan het eind van de maand. Toch is het in grote delen van oktober goed weer om naar Malindi, Mombasa of een van de eilanden voor de Keniaanse kust te reizen. De gemiddelde temperatuur ligt net onder de 30 graden en ook ’s nachts wordt het niet koud (zo'n 22 graden). De omstandigheden om te gaan duiken of snorkelen in oktober zijn ook goed. De beste tijd hiervoor is weliswaar in januari of februari, maar ook deze maand leent zich prima om het rijke zeeleven te aanschouwen. Voor een vakantie naar de kust van Kenia kun je terecht op TUI.nl.

Voedsel Kenia

Feestdagen in oktober

Nationale feestdagen
Mashujaa Day (jaarlijks op 20 oktober).
Op deze dag worden alle strijders voor de vrijheid van Kenia herdacht.

Islamitische feestdagen
Islamitische feestdagen vallen ieder jaar in een andere maand en kunnen dus soms ook in oktober vallen. Om dit te checken ga je naar Publicholidays.africa.

Benieuwd naar het weer in de omliggende maanden?