Meteen naar de inhoud

Weer Kenia november

Weer Kenia november

Overzicht weer Kenia november

Kenia: het weer in november

Er is sprake van een verandering in het weer in november in Kenia. Het korte regenseizoen is aangebroken. Vanuit de Perzische Golf wordt de noordoostelijke moesson het land ingeblazen. Over het algemeen betekent dit dat er vanaf half november een verhoogde kans op neerslag is. Deze buien houden over het algemeen een aantal weken aan. Gelukkig regent het vaak niet de hele dag, maar vallen veel buien aan het eind van de middag of begin van de avond. Toch is het niet de beste maand voor een bezoek aan Kenia, daarvoor komen andere reisperiodes in aanmerking.

Map weer Kenia november

Toptip

Ga op een trekking bij Mount Kenya en geniet van de prachtige omgeving. Bookatrekking.com kan je helpen bij het organiseren hiervan.

ReizenReizen

ReizenReizen

Kleurrijk Kenia

Kenia binnenland

Met de gemiddelde temperatuur (23 graden) in het binnenland van Kenia in november is niet veel mis. Helaas valt er een flinke hoeveelheid neerslag, wat het reizen in deze tijd van het jaar wat minder aangenaam maakt. Op zo’n 20 dagen in november valt er wel wat neerslag. Alhoewel het vaak niet onafgebroken regent, kan dit je rondreis door Kenia wel degelijk beïnvloeden. Bovendien zijn de wilde dieren lastig te spotten tijdens het regenseizoen. De noodzaak om naar een drinkplaats te gaan is er niet meer en bovendien staat het gras hoog in het Maasai Mara National Reserve en de andere parken, waardoor het wildlife vaak onzichtbaar blijft. Als je de mogelijkheid hebt valt het zeker aan te raden je reis door het binnenland van Kenia een paar maanden eerder of later te plannen.

Wist je dat...

De meeste Kenianen het protestantse geloof hebben en dit voor veel van hen heel belangrijk is?

Kenia kustregio

De kustregio van Kenia heeft in veel mindere mate te maken met het korte regenseizoen. Er valt weliswaar iets meer regen dan de afgelopen maanden het geval was, maar van een echt regenseizoen is geen sprake. Sterker nog, het is op meer dagen droog en zonnig weer dan dat het regent. De temperaturen blijven onverminderd hoog (31 graden). Als je het dus niet erg vindt om af en toe in een regenbui terecht te komen kan dit nog een aangename periode zijn voor een bezoek aan de stranden van Diani Beach, Bamburi Beach of Kikambala. Vaak zijn er namelijk goede deals voor vliegtickets en hotels te krijgen in november. Bovendien is het carnaval in Mombasa, een feest dat je eigenlijk niet wilt missen.

zonsondergang Keniaanse kust

Feestdagen in november

Nationale feestdagen
In augustus zijn er geen nationale feestdagen in Kenia.

Islamitische feestdagen
Islamitische feestdagen vallen ieder jaar in een andere maand en kunnen dus soms ook in november vallen. Om dit te checken ga je naar Publicholidays.africa.

Festivals
Lamu Cultural Festival (jaarlijks in november).

Tijdens dit festival op het eiland Lamu kun je kennis maken met de tradities en cultuur van het eiland. Er worden verschillende activiteiten georganiseerd, waaronder een ezelrace. Ook kun je verschillende typische gerechten proeven.

Benieuwd naar het weer in de omliggende maanden?

Rondreizen Kenia

Rondreizen Kenia