Meteen naar de inhoud

Weer Kenia maart

Weer Kenia maart

Overzicht weer Kenia maart

Kenia: het weer in maart

Na 2 relatief droge maanden, slaat het weer in Kenia in maart om. Aan het begin van de maand is het erg warm, met een zeer hoge luchtvochtigheid. Zeker in de binnenlanden van Kenia is dit voelbaar. De kustgebieden hebben over het algemeen nog rustig en aangenaam weer in het begin van maart. Naarmate de maand vordert neemt de kans op langere regenperiodes toe. Maart kan dan ook gezien worden als begin van het ‘lange’ regenseizoen in Kenia. Deze maand is dan ook wat minder populair bij toeristen, waardoor reisaanbieders (zoals Tenzing Travel) vaak goede prijzen aanbieden.

Map weer Kenia maart

Toptip

Wil je graag een mooie bergwandeling, maar is Mount Kenia toch iets teveel van het goede? Beklim dan Mount Longonot. Je kunt in ongeveer 2 uur de top bereiken en wordt dan beloond met een prachtig uitzicht.

Keniaans landschap

Weer Kenia binnenland maart

Zoals eigenlijk elke maand liggen de temperaturen ook in maart boven de twintig graden. Met gemiddeld 26 graden is maart een van de warmste maanden van het jaar voor het binnenland van Kenia. Alhoewel het aan het begin van de maand vaak nog droog kan zijn, neemt de kans op langere buien toe naarmate de maand vordert. Met de start van het regenseizoen zijn er bepaalde accommodaties die hun deuren sluiten. Echter, er zijn ook nog voldoende mogelijkheden voor een rondreis (met bijvoorbeeld 333Travel.nl) langs onder andere Kenia’s grootste park Tsavo. Niet alleen de wilde dieren maken een bezoek aan dit park de moeite waard, ook de schitterende omgeving.

Wist je dat...

De koffie industrie samen met het toerisme de belangrijkste inkomstenbronnen zijn voor Kenia?

Weer Kenia kustregio maart

De weersomstandigheden in maart aan de Keniaanse kust zijn, zeker aan het begin van de maand, prima. Het is prachtig snorkelen of duiken in de heldere zee nabij het nationale park Mombasa Marine of in de omgeving van Wasini eiland. De gemiddelde temperatuur schommelt hier, zoals het hele jaar, rond de dertig graden. De hoge luchtvochtigheid, wat het weerbeeld in de rest van Kenia kenmerkt, is aan de kust minder aanwezig. Ook in deze regio van Kenia valt wel een verandering in klimaat waar te nemen in maart. Het aantal dagen met flinke regenval neemt namelijk sterk toe als april dichterbij komt. Voor het beste weer in Kenia in maart is het aan te raden aan het begin van de maand te reizen (bijvoorbeeld met TUI) of in een van de andere maanden met goede weersomstandigheden.

Keniaanse stranden

Rondreizen Kenia

Feestdagen in maart

Nationale feestdagen
Pasen (jaarlijks in maart of april).
Goede Vrijdag en Paasmaandag zijn officiële vrije dagen voor de Kenianen. Men trekt er tijdens dit lange weekend vaak op uit met het hele gezin. Lees meer over Pasen in Kenia op Publicholidays.africa.

Islamitische feestdagen
Islamitische feestdagen vallen ieder jaar in een andere maand en kunnen dus soms ook in maart vallen. Om dit te checken ga je naar Publicholidays.africa.

Benieuwd naar het weer in de omliggende maanden?

Rondreizen Sawadee