Meteen naar de inhoud

Weer Kenia juni

Weer Kenia juni

Overzicht weer Kenia juni

Kenia: het weer in juni

Het regenseizoen komt ten einde en maakt plaats voor droog weer. Het weer in Kenia in juni slaat namelijk drastisch om, zeker in de binnenlanden. De kustgebieden kunnen nog wat langer te maken hebben met een aantal regenachtige dagen. De gemiddelde temperatuur ligt in deze maand niet meer zo hoog als de afgelopen maanden het geval was. Met 25 graden is het een erg aangename temperatuur. Naast goed weer in juni is een reis naar Kenia vaak voordeliger dan in juli of augustus. De komende maanden gaat het, vanwege de grote migratie van het wildlife en de schoolvakanties, een stuk drukker (en duurder) zijn. Veel reisaanbieders (zoals Sawadee en 333travel) hebben dan ook betere prijzen in deze maand.

Map weer Kenia juni

Toptip

Kenia heeft prachtige stranden, dus wellicht een goed idee om hier je reis te eindigen. Lijkt dit je wel iets, kijk dan snel wanneer de beste reistijd voor Kenia is. Via TUI.nl kun je rondreizen boeken met aansluitend een verblijf aan de kust van Kenia.

Kenia

Kenia binnenland

Het verschil qua weer in het binnenland van Kenia in juni vergeleken met dat van mei is enorm groot. Daar waar de maand mei in het teken stond van het ‘lange’ regenseizoen, is de neerslag in juni al snel weer vergeten. Het is veelal droog weer in Kenia in juni, met aangenamere temperaturen. Het is weliswaar droog, maar de zon laat zich niet alle dagen zien. Er is vaak bewolking in deze maand in Kenia. Een safari in Amboseli Nationaal Park of een bezoek aan Meru Nationaal Park zijn zeker de moeite waard in juni. Er is zelfs een kans dat de grote migratie deze maand al op gang komt in Kenia. Normaal gesproken gaat deze van start in juli, maar het blijven wilde dieren, dus je weet het nooit... Wil je zelf een mooie rondreis naar Kenia samenstellen? Kijk dan op 333Travel.nl.

Wist je dat...

Je voor de kust van Kenia erg mooie plekken hebt om te duiken?

Kenia kustregio

Tijdens de eerste dagen van juni kan Kenia nog last hebben van de regen van de Kusi moesson. Als de maand vordert, wordt de kans op neerslag steeds kleiner. De regen maakt plaats voor droog en zonnig weer aan de kust van Kenia in juni. Juni is een van de koelste maanden voor de kuststreek van Kenia. Toch is het met een gemiddelde temperatuur van 28 graden in Mombasa nog altijd erg warm. Ook in de nachten koelt het niet heel veel af. De nachttemperatuur komt net boven de 20 graden uit. Vaak liggen de prijzen voor een reis met de Keniaanse stranden en eilanden in het pakket, lager in juni dan de komende maanden het geval is. Neem bijvoorbeeld eens een kijkje op Shoestring.nl of Sawadee.nl voor scherpe prijzen.

Keniaans jongetje

Feestdagen in juni

Nationale feestdagen
Madaraka day (jaarlijks op 1 juni).
Op 1 juni 1963 kreeg Kenia, destijds een kolonie van Engeland, een eigen bestuur. Volledige onafhankelijkheid kregen zij op 12 december 1963, wat ook nog jaarlijks gevierd wordt in Kenia.

Islamitische feestdagen
Islamitische feestdagen vallen ieder jaar in een andere maand en kunnen dus soms ook in juni vallen. Om dit te checken ga je naar Publicholidays.africa.

Benieuwd naar het weer in de omliggende maanden?