Meteen naar de inhoud

Weer Kenia juli

Weer Kenia juli

Overzicht weer Kenia juli

Kenia: het weer in juli

Het droge seizoen is weer begonnen in juli in Kenia. Met het definitieve einde van het regenseizoen wordt het ook weer wat koeler in Kenia. Dit mildere klimaat in juli zorgt ervoor dat veel toeristen deze maand uitkiezen voor een vakantie naar dit prachtige Afrikaanse land. Het is, met gemiddeld 25 graden, namelijk niet te warm overdag, wat heerlijk is als je op safari wilt. Bovendien vindt de grote migratie plaats, wat voor veel mensen dé reden is voor een bezoek aan Kenia. Hotels en vluchten kunnen snel vol raken in deze tijd van het jaar, dus op tijd boeken loont vaak de moeite. Neem eens een kijkje bij Tenzing Travel voor een unieke rondreis op maat door Kenia in juli.

Map weer Kenia juli

Toptip

Let in Nairobi goed op bij het oversteken. Ondanks dat er stoplichten zijn, maakt men hier geen gebruik van en staan ze er meer voor de sier. Je kunt er bij groen licht niet vanuit gaan dat je veilig kunt oversteken.

Flamingo's Kenia

Kenia binnenland

Het is droog en veelal zonnig weer in juli in Kenia. Deze maand valt duidelijk in het droge seizoen. De temperatuur ligt wat lager in vergelijking met andere maanden. Gemiddeld wordt het zo’n 21 graden in het binnenland van Kenia. De nachttemperatuur daalt naar een graad of tien, alhoewel de gevoelstemperatuur vaak nog wat lager ligt. Zeker als je een safari plant in de ochtend of avond kan het dus redelijk koud worden. Dit is overigens wel een van de beste maanden voor het spotten van wilde dieren. De grote migratie vindt namelijk bijna altijd plaats in juli. Duizenden wilde dieren zoals zebra’s, gnoes en gazellen komen vanuit Tanzania Kenia in. Zij worden gevolgd door leeuwen, luipaarden en hyena’s die op zoek zijn naar een prooi. Wil je dit van dichtbij zien? Kijk dan eens op Sawadee.nl of 333Travel.nl voor prachtige rondreizen.

Wist je dat...

Het drinken van een ijskoud drankje in Kenia best lastig is? In Kenia wordt namelijk gedacht dat het ongezond is om koude dranken te drinken.

Kenia kustregio

Van de grote trek valt aan de kust van Kenia weinig te merken. Dat het in deze regio van Kenia in juli weer een stuk droger is dan de voorbije maanden wel. Er blijft kans op een regenbui zo nu en dan, maar over het algemeen is het droog en zonnig weer. De temperatuur schommelt rond de 25 graden bij Diani Beach en omstreken in juli. Prima weer dus om het vissersleven van Wasini eiland te aanschouwen of om de historie op te snuiven op een van de kleurrijke markten van Mombasa. Vanwege het feit dat safari’s populair zijn in juli, kan het overigens ook aan de kust druk zijn met toeristen. Prijzen kunnen dus wat hoger liggen dan in juni. Wil je wel graag in juli naar Kenia, kijk dan op TUI.nl voor scherpe prijzen.

Markt in Mombassa

Feestdagen in juli

In juli zijn er geen nationale feestdagen of grote evenementen in Kenia. Islamitische feestdagen vallen ieder jaar in een andere maand en kunnen dus soms wel in juli vallen. Om dit te checken ga je naar Publicholidays.africa.

Benieuwd naar het weer in de omliggende maanden?