Meteen naar de inhoud

Weer Kenia januari

Weer Kenia januari

Overzicht weer Kenia januari

Kenia: het weer in januari

Het is veelal droog en zonnig weer in Kenia in januari. Deze maand bevindt zich in een droge periode, alhoewel er in heel Kenia altijd iets van neerslag kan vallen. Deze incidentele buien vallen vaak laat in de middag en zijn relatief kort en hevig. Een safari is dus zeer goed mogelijk in januari. Er valt veel wildlife te zien, maar als je de grote migratie wilt meemaken, kun je een reis naar Kenia het beste combineren met Tanzania. Neem voor zo’n combinatiereis eens een kijkje bij Sawadee (groepsreis) of 333travel (individuele reis). Bij de stranden en eilanden van Kenia is het warm en zonnig weer in januari. Ideale omstandigheden dus om in de winter naar de zon te reizen.

Map weer Kenia januari

Toptip

Maak gebruik van mobiel bankieren tijdens je bezoek aan Kenia, dit doen vrijwel alle Kenianen en het is veiliger dan met veel geld over straat gaan. Je kunt er zelfs een taxirit mee betalen. Het enige wat je hiervoor moet doen is een Keniaanse simkaart van provider Safaricom kopen en je registreren voor M-Pesa.

Jonge Massai

Kenia binnenland

Het weer in januari in Kenia leent zich uitstekend voor een bezoek aan een van de vele Nationale Parken, zoals Masai Mara of Amboseli National Park (bijvoorbeeld met Van Verre of 333Travel). Januari valt buiten de Keniaanse lange en korte regenperiode, waardoor deze maand als relatief droog kan worden beschouwd. De kans op neerslag is dan ook erg klein. Met temperaturen die halverwege de twintig graden schommelen en een veelvoud aan heldere dagen, zijn de weersomstandigheden goed te noemen. Het is zeer goed mogelijk om op safari te gaan. De kans om een leeuw, cheeta of luipaard te spotten is in deze periode een stuk groter dan tijdens het regenseizoen. Al met al kan januari dus zeker gezien worden als een van de maanden met de beste reistijd voor Kenia.

Wist je dat...

Je een visum nodig hebt als je naar Kenia wilt reizen?

Kenia kustregio

Aan de kust van Kenia is het, zoals eigenlijk het hele jaar door, warm met een hoge luchtvochtigheid. De gemiddelde temperatuur in januari in Mombasa komt uit op 32 graden. Vanwege het heldere (en warme) water is januari een ideale maand om te snorkelen of duiken. Onze winterperiode (van oktober t/m maart) wordt over het algemeen gezien als beste tijd voor een bezoek aan de prachtige kuststreek. Er staat vaak een licht, noordoostelijk briesje, wat een verblijf aan de Keniaanse kust erg aangenaam maakt. De witte stranden en helderblauwe zee van Diani Beach is dan ook een populaire bestemming voor een winterzonvakantie in januari. Als je op zoek bent naar een heerlijk relaxed verblijf aan de Keniaanse kust, kijk dan eens op TUI.nl.

Kameleon Kenia

Rondreizen Kenia

Feestdagen in januari

Nationale feestdagen:
Nieuwjaarsdag (jaarlijks op 1 januari).

Islamitische feestdagen:
Islamitische feestdagen vallen ieder jaar in een andere maand en kunnen dus soms ook in januari vallen. Om dit te checken ga je naar Publicholidays.africa.

Benieuwd naar het weer in de omliggende maanden?