Meteen naar de inhoud

Weer Kenia februari

Weer Kenia februari

Overzicht weer Kenia februari

Kenia: het weer in februari

In navolging van januari is het ook in februari droog en zonnig weer in Kenia. Dit is een van de droogste maanden van het jaar. Vanwege dit droge weer is februari ook een van de beste maanden om wildlife te vinden in Kenia. De grote migratie in februari vindt overigens plaats in de Serengeti van Tanzania. Gelukkig bieden veel reisaanbieders (zoals Tenzing Travel, Shoestring en Sawadee) Kenia en Tanzania in één reis aan. Sluit vervolgens je vakantie af aan de kust van Kenia. De zon schijnt hier volop, de temperatuur is hoog en het water is helder en warm. Heerlijk weer dus om aan het eind van je reis nog een paar dagen te relaxen bij Diani Beach.

Map weer Kenia februari

Toptip

Wil je een safari in een wat minder druk bezocht natuurpark? Ga dan eens naar Meru nationaal park.

Giraffes Kenia

Weer Kenia binnenland februari

Aangezien het droog weer is in februari in Kenia, zijn de kansen om wilde dieren te spotten groot. In populaire nationale parken, zoals de Maasai Mara, kan het in deze periode dan ook druk worden met toeristen. Er zijn reisorganisaties die de parken goed kennen en deze drukte enigszins weten te ontlopen (zoals 333travel). Een andere manier om de drukte te ontlopen is om het iets noordelijker gelegen Laikipia te bezoeken. Ook hier zijn de weersomstandigheden ideaal, maar hier komen beduidend minder toeristen. In dit ongereptere deel van Kenia is veel wildlife en de gemeenschap doet er alles aan om dat zo goed mogelijk in stand te houden.

Wist je dat...

Kenia prachtige witte stranden heeft?

Weer Kenia kustregio februari

Kenia is een echte winterzon bestemming, en met een reden. Het weer in februari aan de Keniaanse kust leent zich uitstekend voor een zonvakantie (bijvoorbeeld met TUI.nl). Temperaturen van boven de dertig graden, veel zon en vrijwel geen neerslag zorgen voor ideale weersomstandigheden. Tel daar het heerlijke, zwoele windje bij op en je hebt alles voor een geslaagde vakantie. Niet verwonderlijk dus dat februari hoog scoort als het gaat om maand met de beste reistijd voor Kenia. Veel duikers en snorkelaars kiezen vanwege dit weer dan ook voor een bezoek aan Kenia, met haar prachtige koraal. Daarnaast leent deze maand zich prima voor een bezoek aan de eilanden Wasini (lees verder op Traveldudes.com) of Lamu, om de vele vissers aan het werk te zien. Voor meer informatie over Lamu kijk je op VanVerre.nl.

Keniaans meisje

Rondreizen Kenia

Feestdagen in februari

In februari zijn er geen nationale feestdagen of grote evenementen in Kenia. Islamitische feestdagen vallen ieder jaar in een andere maand en kunnen dus soms wel in februari vallen. Om dit te checken ga je naar Publicholidays.africa.

Benieuwd naar het weer in de omliggende maanden?