Meteen naar de inhoud

Weer Kenia december

Weer Kenia december

Overzicht weer Kenia december

Kenia: het weer in december

Het tropische klimaat in Kenia zorgt ervoor dat december in het korte regenseizoen valt. Vooral aan het begin van de maand is de moesson actief. Overigens heeft niet het hele land veel last van het regenseizoen. De Keniaanse kustregio ziet relatief weinig neerslag rond de periode van Kerstmis en oudjaar. Naarmate de maand vordert wordt het in heel het land steeds droger. Het weer in Kenia in december is dan ook prima te noemen. Dit weerbeeld kan gezien worden als opmaat voor de komende droge maanden, die tot de maanden met de beste reistijd voor Kenia behoren. Kijk voor reizen naar Kenia in december op Sawadee.nl.

Map weer Kenia december

Toptip

Overweeg om al voor je vertrek je visum voor Kenia te regelen, de wachtrijen op het vliegveld kunnen namelijk erg lang zijn.

Nationaal park Amboseli Kenia

Kenia binnenland

Het weer in december in het binnenland van Kenia verschilt voor het begin en einde van de maand. Het korte regenseizoen, dat half november begonnen is, zet zich begin december nog voort. Het droge seizoen, tot en met maart, gaat halverwege december van start. Met droog weer en temperaturen van rond de 24 graden is het dan heerlijk reizen. Zorg ervoor dat je een safari in deze tijd van het jaar boekt bij een gespecialiseerde reisorganisatie, zoals Sawadee. Vanwege het groene, hoge gras is het wildlife in Maasai Mari National Reserve moeilijk te vinden. Het is dus van belang dat je een gids hebt die de omgeving goed kent.

Wist je dat...

Kenianen ondanks de overvloedige aanwezigheid van koffie zelf liever thee (chai) drinken? De meeste koffie wordt geëxporteerd of verkocht aan buitenlandse bezoekers.

Kenia kustregio

Van een regenseizoen is aan de kust van Kenia eigenlijk geen sprake meer in december. Het is hier veelal droog weer, met blauwe luchten. De temperatuur ligt hier boven de 30 graden en de toenemende luchtvochtigheid in december wordt niet door iedereen als prettig ervaren. Gelukkig staat er bijna altijd een lekker windje aan de kust. De combinatie met de warme temperatuur van de oceaan maakt het dan erg aangenaam. Als je aan de Nederlandse winter wilt ontsnappen is een bezoek aan Mombasa, Malindi of Diani Beach dus een goede optie in december. Hou er wel rekening mee dat het vanaf half december weer drukker is met toeristen in Kenia. Prijzen kunnen dan ook snel stijgen, alhoewel reisaanbieders als 333travel en Tenzing Travel vaak nog goede prijzen hebben als je vroeg boekt.

Keniaanse kindjes

Rondreizen Kenia

Feestdagen in december

Nationale feestdagen
Jamhuri Day (jaarlijks op 12 december).
Kenianen vieren op deze dag hun onafhankelijkheid van Engeland sinds 1963.

Kerstmis (jaarlijks op 25 december).

Boxing day (jaarlijks op 26 december).

Islamitische feestdagen
Islamitische feestdagen vallen ieder jaar in een andere maand en kunnen dus soms ook in december vallen. Om dit te checken ga je naar Publicholidays.africa.

Benieuwd naar het weer in de omliggende maanden?