Meteen naar de inhoud

Weer Kenia april

Weer Kenia april

Overzicht weer Kenia april

Kenia: het weer in april

Vanwege het tropische moessonklimaat kent Kenia twee regenperiodes. April bevindt zich midden in het zogenaamde lange regenseizoen, dat loopt van maart t/m juni. Voor het binnenland betekent dit dat het erg nat is. Met de komst van de Kusi moesson uit het zuidoosten nemen ook de temperaturen wat af, alhoewel het nog altijd aangenaam warm is. Op safari is het een stuk rustiger met toeristen, maar de dieren zijn ook moeilijker te spotten in deze natte periode. Al met al staat april niet bovenaan de lijst van maanden met beste reistijd voor Kenia.

Map weer Kenia april

Toptip

Leer een aantal woorden in Kiswahili. Ondanks dat Engels veel gesproken wordt in Kenia, zullen Kenianen het erg waarderen als je een paar woorden in Kiswahili spreekt.

Nijlpaarden Kenia

Kenia binnenland

Het weer in de binnenlanden van Kenia in april wordt gekenmerkt door een flinke hoeveelheid regenval. Sterker nog, april is de natste maand van het jaar in Kenia. Een rondreis door dit prachtige Afrikaanse land kan dan ook uitdagend zijn in deze maand. Zo zijn, vanwege de regen, niet alle wegen in het Masaai Mara Nationale park even goed begaanbaar. De gemiddelde temperatuur ligt met zo’n 24 graden weer iets lager dan de afgelopen maanden. Veel toeristen kiezen ervoor om in april niet naar Kenia te reizen vanwege de kans op veel neerslag. Als je dus graag met niet teveel mensen op safari gaat en je het niet erg vindt om nat te worden, is april een goede reismaand.

Wist je dat...

Polygamie bij de meeste volksstammen in Kenia heel normaal is?

Kenia kustregio

Ook de kustregio van Kenia bevindt zich in april in het regenseizoen. Het is hier weliswaar minder nat dan in het binnenland van Kenia, maar er valt een behoorlijke hoeveelheid regen. Toch zijn er ook flink wat droge dagen in april. Aangezien de temperatuur nog altijd boven de 30 graden uitkomt, is het dan meteen heerlijk strandweer. Hou er wel rekening mee dat het niet alle dagen droog zal zijn. Gelukkig valt het merendeel van de buien laat in de middag of in de nacht, dus tot heel veel overlast zal het vaak niet leiden tijdens je vakantie aan de kust. Overigens kun je, als je op zoek bent naar zonnig en rustig weer in april, Kenia ook combineren met de Seychellen.

Keniaanse vrouw met kindje

Tenzing Travel

Feestdagen in april

Nationale feestdagen
Pasen (jaarlijks in maart of april).
Goede Vrijdag en Paasmaandag zijn officiële vrije dagen voor de Kenianen. Men trekt er tijdens dit lange weekend vaak op uit met het hele gezin. Lees meer over Pasen in Kenia op Publicholidays.africa.

Islamitische feestdagen
Islamitische feestdagen vallen ieder jaar in een andere maand en kunnen dus soms ook in april vallen. Om dit te checken ga je naar Publicholidays.africa.

Benieuwd naar het weer in de omliggende maanden?

Shoestring Avontuurlijke Groepsrondreizen

Shoestring Avontuurlijke Groepsrondreizen