Meteen naar de inhoud

Weer Jordanië september

Weer Jordanië september

Overzicht weer Jordanie september

Jordanië: het klimaat in september

Het weer is nog altijd zomers in Jordanië in september. Dit betekent niet alleen dat er geen neerslag te verwachten valt, maar ook dat het nog erg warm is. De gemiddelde temperatuur komt nog altijd ruim boven de 30 graden uit. September is dus nog niet de beste maand voor een rondreis door Jordanië. Tegen het eind van de maand wordt het overigens, zeker in het noorden van Jordanië, wel weer wat aangenamer.

Map weer Jordanië september

Toptip

Ga bij Petra van het gebaande pad af naar Wadi Farusa, waar je van de prachtige omgeving kunt genieten in alle rust.

Streetart Amman Jordanie

Weer Noord-Jordanië september

Het grootste deel van de maand september valt nog in de zomer in Noord-Jordanië. Dit betekent dat het eigenlijk nog iets te warm is om comfortabel rond te reizen in Amman, Madaba of Jerash. Pas tegen het eind van september wordt het iets aangenamer weer. De temperaturen schommelen dan ergens achterin de twintig graden. Met neerslag hoef je overigens geen rekening te houden in september. In de zomer valt er eigenlijk nooit regen. September is, met uitzondering van het staartje, dus nog geen ideale maand voor een bezoek aan dit gedeelte van Jordanië.

Wist je dat...

Jordaniërs graag voedsel delen met anderen?

Weer Centraal-Jordanië september

September mag ook nog gerekend worden tot zomerse maand in Jordanië. Het is dan ook nog altijd zonnig en erg warm weer in Petra en omgeving in deze maand. De gemiddelde temperatuur komt in september nog boven de 30 graden uit. Gelukkig is de luchtvochtigheid niet zo hoog in Centraal-Jordanië in de zomer. Hierdoor voelt het niet zo oncomfortabel heet aan. Het weer aan het eind van september wordt overigens weer iets dragelijker. Toch zouden wij adviseren je rondreis naar Jordanië nog een maandje uit te stellen als je de mogelijkheid hebt.

Ezeltje Petra Jordanie
Aqaba kust Jordanie

Weer Zuid-Jordanië september

Ook in september is het weer in Zuid-Jordanië nog niet heel erg geschikt voor een vakantie. De temperaturen zijn simpelweg nog te hoog. De gemiddelde temperatuur komt ook in september nog hoog in de 30 graden uit. Het is nog een echt zomerse maand, met zo’n 11 uur zon per dag en geen regen. Ook aan het zeewater is te merken dat het nog zomer is. De temperatuur in de golf van Aqaba schommelt rond de 28 graden. Als gevolg van het weer liggen prijzen van hotels vaak wel wat lager in september in Zuid-Jordanië. Toch zouden wij nog een maandje wachten als je optimaal van je vakantie wilt genieten.

Feestdagen in september

In september zijn er geen nationale feestdagen of grote festivals in Jordanië. Islamitische feestdagen vallen ieder jaar in een andere maand en kunnen dus soms wel in september vallen. Om dit te checken ga je naar Beleven.org.

Behalve het weer in september ook benieuwd naar het weer in Jordanië in de omliggende maanden?

Sawadee reizen Jordanië

Sawadee reizen Jordanië