Meteen naar de inhoud

Weer Jordanië november

Weer Jordanië november

Overzicht weer Jordanie november

Jordanië: het klimaat in november

In navolging van oktober is het ook in november mooi weer in Jordanië. De temperatuur schommelt nog altijd rond de 20 graden. Aan de nachten valt wel te merken dat het koeler wordt en de winter op komst is. Ondanks dat zijn de omstandigheden voor een vakantie aan dit prachtige land in november goed te noemen. Het weer leent zich uitstekend voor een bezoek aan heel Jordanië, van noord tot zuid. Kijk eens op 333Travel.nl voor de mooiste rondreizen door Jordanië.

Map weer Jordanië november

Toptip

Mocht je een taxi nemen in Jordanië, zorg er dan voor dat de chauffeur de meter aan zet en je ook ziet dat hij werkt. Er zijn namelijk al vele toeristen opgelicht door taxichauffeurs.

Amman Citadel Jordanie

Weer Noord-Jordanië november

Het is te merken dat de dagen korter worden met de komst van november. De zon heeft wat minder uren de tijd om Amman en omgeving op te warmen. Toch is november een aangename maand om naar Noord-Jordanië te reizen. Het is namelijk nog niet té koud in november, met een gemiddelde temperatuur van tegen de 20 graden. Er valt weliswaar wat neerslag, maar dit blijft beperkt tot een handvol dagen deze maand. Vanwege de regen kleurt het landschap weer groen. Extra genieten dus, bijvoorbeeld van het uitzicht bij Mount Nebo, waar Mozes het beloofde land zag. Houd wel rekening met wat koudere nachten, zeker aan het eind van november. Al met al is het weer in november in het noorden van Jordanië zeker de moeite van een bezoek waard.

Wist je dat...

Het tijdsverschil met Jordanië +1 uur is?

Weer Centraal-Jordanië november

Ook in Centraal-Jordanië is het aangenaam weer in november. De gemiddelde temperatuur komt zo rond de 20 graden uit. Langzaam maar zeker kan het in de nachten wel weer wat frisser worden. Er is kans op een incidentele regenbui, maar op veel neerslag hoef je niet te rekenen in november in dit gedeelte van Jordanië. De beperkte hoeveelheid regen zorgt wel weer voor een beetje kleur in het landschap. Bovendien laat de zon zich met grote regelmaat zien. Goede omstandigheden dus voor een bezoek aan het wereldwonder Al Khazneh bij Petra of het Dana nature reserve. In dit natuurpark kun je (bijvoorbeeld met SNP) prachtige wandelingen maken door de spectaculaire rotsvallei.

Dode Zee Jordanië
Wadi Rum vlakte Jordanie

Weer Zuid-Jordanië november

Het is prettig weer in het zuiden van Jordanië in november. Het kwik komt rond de 24 graden uit en het is zo goed als droog deze maand. Aan de temperatuur in de nachten is wel te merken dat de winter op komst is. In de Wadi Rum woestijn wordt het ’s nachts nog maar zo’n 7 graden. De temperatuur in Aqaba ligt een paar graden hoger, waardoor het een aangename bestemming is voor een zonvakantie. Neem eens een kijkje op Riksjatravel.nl als je in het najaar van het weer in Jordanië wilt genieten. Ga zeker snorkelen of duiken, de omstandigheden in november zijn namelijk uitstekend om schildpadden en andere zeedieren te spotten.

Sawadee reizen Jordanië

Feestdagen in november

In november zijn er geen nationale feestdagen of grote festivals in Jordanië. Islamitische feestdagen vallen ieder jaar in een andere maand en kunnen dus soms wel in november vallen. Om dit te checken ga je naar Beleven.org.

Behalve het weer in november ook benieuwd naar het weer in Jordanië in de omliggende maanden?

Jordanie reizen