Meteen naar de inhoud

Weer Jordanië februari

Weer Jordanië februari

Overzicht weer Jordanie februari

Jordanië: het klimaat in februari

Het is winter in februari in Jordanië. Zeker in het noorden van het land is dit te merken. Er valt, voor Jordaanse begrippen, best wel wat neerslag. De temperatuur komt maar net boven de 10 graden uit en de nachten zijn koud. In het zuiden van Jordanië is het beter weer in februari. De zon schijnt regelmatig en het kwik loopt op tot bijna 20 graden. De nachten kunnen nog wel wat fris zijn. Het weer in het zuiden van Jordanië leent zich dus prima voor een winterzon vakantie.

Map weer Jordanië februari

Toptip

Ga overnachten in het Dana Nature Reserve en geniet hier van de rust, met name in de ochtend en avond.

Bakkerij in Jordanië

Weer Noord-Jordanië februari

In navolging van januari is het ook in februari vrij nat en koud weer in het noorden van Jordanië. De temperatuur in Amman schommelt zo rond de 10 graden overdag. De straffe wind die er in de winter vaak waait zorgt er bovendien voor dat het vaak wat kouder aanvoelt. In de nachten zakt het kwik tot net iets boven het vriespunt. In deze periode valt er in Noord-Jordanië vrij veel neerslag. Dit kan zowel in de vorm van regen als van sneeuw zijn.
Gelukkig laat ook de zon zich regelmatig zien zodat het echt genieten is van de prachtige uitzichten op King’s Highway. Jordanië is overigens goed te bereizen per huurauto. Lees hier meer over in ons blog over het huren van een auto in Jordanië.
Al met al is februari geen perfecte maand voor een vakantie door Noord-Jordanië. Voor de beste reistijd kun je beter nog een aantal maanden geduld hebben.

Wist je dat...

Jordaniërs thuis altijd op de grond eten? Mocht je uitgenodigd worden voor een maaltijd, is het wellicht slim, zeker als vrouw, om hier qua kleding rekening mee te houden.

Weer Centraal-Jordanië februari

Het is weliswaar ‘regenseizoen’ in Centraal-Jordanië in februari, maar veel neerslag valt er niet. Reken op een handvol dagen met wat neerslag. De beperkte hoeveelheid regen is overigens mede de reden dat de beroemde tempel (Al Khazneh, de schatkamer) zo goed intact is gebleven. Het kan in februari nog wel vrij koud worden in dit gedeelte van Jordanië. Overdag komt de gemiddelde temperatuur rond de 15 graden uit in Petra. Redelijk goede omstandigheden voor wandelaars dus. De wandelroute van Al Beidah (Little Petra) naar Petra is zeker de moeite waard. Deze wandeling is aangemerkt als een van de top hikes door National Geographic. Zorg voor je vertrek wel voor een goede uitrusting via Backpackspullen.nl.

Dana Nature Reserve Jordanië
Kamelen in Wadi Rum Jordanie

Weer Zuid-Jordanië februari

Het zuiden van het land kent een wat milder klimaat dan de rest van Jordanië. In Aqaba en omgeving wordt het in februari een kleine 20 graden. Bovendien is de golf van Aqaba het hele jaar door aangenaam warm, dus zwemmen is ook in de Jordaanse winter goed mogelijk. Neerslag valt er, zoals eigenlijk het hele jaar, in zeer beperkte mate. Het is overwegend droog en zonnig. Overdag is het dan ook erg aangenaam weer in de woestijn van Wadi Rum. De nachten kunnen daar wel erg koud worden in februari, dus neem voldoende warme kleding mee. Een verblijf in een bedoeienkamp is overigens wel een unieke ervaring. Kijk eens op Riksjatravel.nl als je dit zelf mee wilt maken.

auto huren

Feestdagen in februari

In februari zijn er geen nationale feestdagen of grote festivals in Jordanië. Islamitische feestdagen vallen ieder jaar in een andere maand en kunnen dus soms wel in februari vallen. Om dit te checken ga je naar Beleven.org.

Behalve het weer in februari ook benieuwd naar het weer in Jordanië in de omliggende maanden?

Tenzing Travel

Tenzing Travel - Jordanië