Meteen naar de inhoud

Weer Japan september

Weer Japan september

Overzicht weer Japan september

Japan: het weer in september

Het hoogtepunt van het tyfoonseizoen wordt bereikt in september in Japan. Vaak duren de periodes met hevige rukwinden en intense regenval zo’n 48 uur, waarna het weer opklaart en het vaak helder weer is. Het noorden van Japan heeft het minste last van de orkanen. Alhoewel de temperaturen over het algemeen prima zijn, staat september toch qua weer niet in de maanden met beste reistijd voor Japan.

Map weer Japan september

Toptip

Ga je met kinderen naar Japan? Sla dan Sanrio Puroland, bij Tokyo niet over, een pretpark waar Hello Kitty centraal staat. Wist je trouwens dat er tegenwoordig goede aanbieders voor reizen met kinderen naar Japan zijn, zoals Koning Aap en Sawadee.

herfst Japan

Weer Noord-Japan september

In het noorden van Japan zijn prachtige herfstkleuren waar te nemen in september. Een reis naar Noord-Japan in september is dan ook zeker de moeite waard. Met Tenzing Travel en Van Verre heb je de mogelijkheid om Hokkaido te bezoeken, zodat je deze natuurpracht zelf kunt aanschouwen. De dagen worden weliswaar weer iets kouder, maar de temperatuur komt overdag nog altijd boven de 20 graden uit. Wel is er kans op neerslag in deze maand, maar niet in de hoeveelheden die de rest van het land vanwege het tyfoonseizoen ziet.

Wist je dat...

Japan een van de landen is met het hoogste aantal zelfmoorden ter wereld?

Weer Centraal-Japan september

September is een natte maand voor grote delen van Centraal-Japan. Het orkaanseizoen bereikt zijn hoogtepunt in deze maanden en op bepaalde dagen kan er dan ook sprake zijn van flinke, intense perioden met neerslag. De temperatuur is nog altijd hoog, met gemiddeld zo’n 27 graden. Toch ligt een bezoek aan het midden van Japan in september niet heel erg voor de hand, aangezien er altijd de kans is in een tyfoon terecht te komen.

Tokyo in het donker
Japanse Sushi

Weer Zuid-Japan september

Reis je in september naar het zuiden van Japan, hou er dan rekening mee dat het orkaanseizoen in volle gang is. Dit betekent dat er flink wat natte dagen zijn, met over het algemeen een erg sterke wind. De temperatuur is nog altijd hoog in deze tijd van het jaar, overdag worden temperaturen van bijna 30 graden gemeten. Mocht je de mogelijkheid hebben om je reis naar het zuiden van Japan nog een maand uit te stellen, dan is dat vanwege het tyfoonseizoen zeker aan te raden.

Rondreizen Japan

Feestdagen in september

Nationale en lokale feestdagen
Keiro no hi (jaarlijks de derde maandag van september).
Op deze nationale feestdag toont men respect voor de ouderen en bedankt hen voor de bijdrage die zij geleverd hebben aan de samenleving. Er worden feesten gegeven en cadeaus aangeboden.

Shubun no hi (jaarlijks op 22 of 23 september).
Het begin van de herfst, een dag die Japanners met hun familie vieren. Men herdenkt op deze dag de overledenen. Voor meer informatie over deze feestdag kun je terecht op Officeholidays.com.

Behalve het weer in september ook benieuwd naar het weer in Japan in de omliggende maanden?