Meteen naar de inhoud

Weer Japan oktober

Weer Japan oktober

Overzicht weer Japan oktober

Japan: het weer in oktober

Het begin van de maand oktober bevindt zich in de staart van het tyfoonseizoen in Japan. In Centraal- en Zuid-Japan is er dan nog kans om in een orkaan terecht te komen. Naarmate de maand vordert wordt het droger en iets koeler, maar nog altijd aangenaam. De bomen die veranderen van kleur zorgen er samen met het weer voor dat oktober een mooie maand is om door Japan te reizen (bijvoorbeeld met Tenzing Travel of Koning Aap).

Map weer Japan oktober

Toptip

Ben je een natuurliefhebber? Ga in de herfst (eind september-half oktober) naar Kochia hill in Hitachi Seaside Park, voor prachtig roodgekleurde zomer cipressen.

Japanse natuur

Weer Noord-Japan oktober

Overweeg je een reis naar het noorden van Japan in het najaar en zoek je een periode met de beste reistijd, dan is oktober zeker het overwegen waard. Het is weliswaar niet meer zo warm als in de zomer, maar overdag wordt de 15 graden regelmatig gehaald. Bovendien is het veelal zonnig, droog weer. Daarnaast is de herfst in volle gang in deze regio, met de meest prachtige herfstkleuren tot gevolg.

Wist je dat...

Er op Japanse treinstations speciaal personeel rondloopt om passagiers in de overvolle treinen te duwen?

Weer Centraal-Japan oktober

Ook het midden van Japan verwelkomt de herfst in oktober, waar de natte, warme dagen plaatsmaken voor droger en wat frisser weer richting het eind van de maand. Toch worden er nog altijd temperaturen van rond de 20 graden gehaald. In het begin van oktober is er nog kans op een tyfoon, en in deze periode valt er dan ook nog flink wat neerslag. Probeer je rondreis door Japan dus aan het einde van oktober te plannen, dan zijn ook de herfstkleuren op zijn mooist.

Geishas in Japan
Japanse parasols

Weer Zuid-Japan oktober

Het hoogtepunt van het orkaanseizoen in het zuiden van Japan is voorbij, maar ook in oktober is er nog kans op een tyfoon. Zeker in het begin van de maand is er nog een verhoogde kans om met zeer sterke wind te maken te krijgen. De hoeveelheid neerslag in oktober is al weer een heel stuk minder dan in de voorbije maanden. Bovendien is de temperatuur aangenaam, met gemiddeld 24 graden. Zeker richting het eind van oktober zijn de weersomstandigheden voor een vakantie naar Zuid-Japan dus goed te noemen.

Koningaap - Groepsreizen

Feestdagen in oktober

Nationale en lokale feestdagen
Taiiku no hi (jaarlijks de tweede maandag van oktober).
Deze nationale feestdag staat in het teken van sport en een gezonde levensstijl. Er worden vele sportieve evenementen gehouden. Voor een volledig overzicht van nationale feestdagen in Japan kun je terecht op Publicholidays.jp.

Evenementen
Takayama Herfstfestival (jaarlijks van 9 - 10 oktober).
Net als bij het lentefestival in Takayama worden er verschillende festiviteiten, waaronder een optocht, georganiseerd om de herfst te verwelkomen.

Behalve het weer in oktober ook benieuwd naar het weer in Japan in de omliggende maanden?

Tenzing Travel

Tenzing Travel - Japan