Meteen naar de inhoud

Weer Japan november

Weer Japan november

Overzicht weer Japan november

Japan: het weer in november

Een van de maanden met misschien wel de beste reistijd voor Japan is november. Het weer is in heel Japan redelijk droog en zacht in november, alhoewel het in het noorden al wel erg koud kan zijn. Zeker met het oog op de winter die voor de deur staat, is november dus nog de uitgelezen maand om te genieten van al het moois dat de herfst in Japan te bieden heeft. Voordelige vliegtickets naar dit prachtige land vind je op Lastminute.com.

Map weer Japan november

Toptip

De herfstkleuren bij de tempels van Kyoto zijn in november prachtig om te zien. Probeer je bezoek deze maand wel buiten het weekend te plannen, want dan is het erg druk. Bij Van Verre kun je zelf je individuele rondreis naar Kyoto en andere delen van Japan samenstellen.

Japan zonsopkomst

Weer Noord-Japan november

Langzaam maar zeker wordt het kouder in het noorden van Japan. Alhoewel het officieel nog geen winter is (volgens de legende is het pas winter als er sneeuw op Mount Teineyama valt), voelt het al wel zo aan, met temperaturen die schommelen rond de 5 graden. De eerste sneeuw valt te verwachten richting het eind van de maand, maar nog te weinig om te kunnen skiën. Zorg al wel voor voldoende warme kleding als je in november naar Noord-Japan reist.

Wist je dat...

Je in Kawasaki de kortste roltrap ter wereld kunt vinden? Deze roltrap met maar 5 treden kun je vinden in More’s department store.

Weer Centraal-Japan november

Na maanden met flink wat neerslag, is het weer een stuk droger in november. Er is nog altijd kans op neerslag, maar de meeste dagen zijn droog en de zon laat zich weer vaker zien. Met gemiddeld 17 graden is het wel een stukje frisser in vergelijking met de voorgaande maanden. Het herfstseizoen bevindt zich op zijn hoogtepunt in het midden van Japan in november, met de meest prachtige kleuren in de parken tot gevolg. Een reis in november naar Japan is dus een prima keus. Kijk eens bij Koning Aap of Tenzing Travel voor prachtige rondreizen.

Omgeving Kyoto Japan
Japanse tempel

Weer Zuid-Japan november

Ondanks het tropische klimaat in het zuiden van Japan, zakken ook hier de temperaturen flink vanaf november. In deze maand wordt het overdag gemiddeld nog 18 graden, maar in de nachten zakt de temperatuur onder de 10 graden. Over het algemeen zijn de dagen droog in deze tijd van het jaar, alhoewel er ook in deze maand wat neerslag zal vallen. Over het algemeen goede omstandigheden dus als je naar het zuiden van Japan wilt reizen. Kijk eens bij Tenzing Travel voor een mooie rondreis door deze regio.

Feestdagen in november

Nationale en lokale feestdagen
Bunka no hi (jaarlijks op 3 november).
Op deze dag vereert men de traditionele Japanse cultuur. Door het hele land worden er verschillende festiviteiten georganiseerd, zoals parades en andere festivals.

Kinro Kansha no hi (jaarlijks op 23 november).
De Japanse dag van de arbeid, waarop vele activiteiten gevierd worden.

Behalve het weer in november ook benieuwd naar het weer in Japan in de omliggende maanden?