Meteen naar de inhoud

Weer Japan mei

Weer Japan mei

Overzicht weer Japan mei

Japan: het weer in mei

Vanwege Golden Week (de eerste week van mei met veel feestdagen) is het in de eerste week van mei erg druk met toeristen. Qua weer kent mei goede weersomstandigheden voor bijna heel Japan. Alleen het zuiden van het land ziet flink wat neerslag naar beneden komen, vaak in heftige, korte buien. Al met al is mei een zeer aangename maand voor een vakantie in Japan.

Map weer Japan mei

Toptip

Wil je wat afwijken van de gebaande paden en ben je gek op wandelen in de natuur? Ga dan naar Rebun Island, vlakbij de meest noordelijke punt van Hokkaido.

Kersenbloesem Japan

Weer Noord-Japan mei

Met de komst van mei is het ook in het noorden van Japan echt lente. De temperaturen lopen op naar net onder de 20 graden. Veel neerslag valt er niet en over het algemeen schijnt de zon een flink aantal uren per dag. Ideale omstandigheden dus om een prachtige trekking te gaan maken in Hokkaido’s bergen. Bovendien is in deze regio de kersenbloesem te bewonderen in mei. Vergeet alleen niet een warme trui mee te nemen, want ’s avonds koelt het flink af in deze regio.

Wist je dat...

Er in Japan een restaurantketen bestaat waar alleen voedsel uit blik geserveerd wordt? Mr. Kanso is een populaire keten, waar je zelf een blik kunt uitkiezen dat dan voor je wordt opgewarmd.

Weer Centraal-Japan mei

Mei is een uitstekende maand voor een bezoek aan Centraal-Japan. De zon schijnt volop en de temperatuur schommelt tussen de 20 en 25 graden. Het weer in Tokyo is iets minder warm en zonnig dan Osaka, maar nog altijd erg aangenaam. In de eerste week van mei kan het, vanwege de Golden Week vakantie, wel erg druk zijn, waardoor hotels en treintickets snel uitverkocht raken. Reis je na deze week dan is het een stuk minder druk, behalve dan als de grote festivals in Tokyo plaatsvinden.

Great-budda-Kamakura-Japan
Parasol Japan

Weer Zuid-Japan mei

Wanneer je tijdens je rondreis naar Japan het zuiden wilt bezoeken, hou dan rekening met het tropische klimaat. Vanwege het regenseizoen (tsuyu) in mei in Zuid-Japan valt er namelijk een behoorlijke hoeveelheid neerslag. Gelukkig betekent dit niet dat het hele dagen regent. Vaak zijn het intense, tropische stortregens, waarna de zon snel weer doorbreekt. Met een temperatuur van 25 graden is het dan meteen erg lekker weer. Toch liever wat droger weer? Kijk dan snel wanneer de beste reisperiode voor Zuid-Japan is.

Feestdagen in mei

Nationale en lokale feestdagen
Dag van de grondwet (jaarlijks op 3 mei).
Onderdeel van de gouden week, dus veel Japanners zijn op vakantie. Verder zijn er weinig bijzondere festiviteiten op deze nationale feestdag.

Midori no hi (jaarlijks op 4 mei).
Eveneens onderdeel van de gouden week, waardoor het bij veel bezienswaardigheden druk is. Op deze dag staat het belang van de natuur centraal.

Kodomo no hi (jaarlijks op 5 mei).
Voorheen was dit nationale jongensdag, maar nu officieel de dag van het kind. Deze dag bidden families voor de gezondheid en het succes van hun kinderen. Ook deze dag valt in de gouden week.

Behalve het weer in mei ook benieuwd naar het weer in Japan in de omliggende maanden?

Tenzing Travel

Tenzing Travel - Japan