Meteen naar de inhoud

Weer Japan februari

Weer Japan februari

Overzicht weer Japan februari

Japan: het weer in februari

Februari is qua weer een redelijke maand voor een rondreis door Japan. Het noorden ligt bedekt onder een laag sneeuw en het is in deze regio dan ook koud in februari. Het midden en zuiden van Japan zien over het algemeen zonnige, droge dagen. Toch komt de temperatuur hier ook nog niet vaak in de dubbele cijfers terecht in. In het zuiden van Japan is de eerste kersenbloesem van het jaar waar te nemen in februari.

Map weer Japan februari

Toptip

Als je in Japan bij iemand thuis naar het toilet gaat, gebruik dan de speciale slippers die klaarstaan. Deze worden in Japan gebruikt, zodat de rest van het huis niet ‘besmet’ wordt.

Japans theepotje

Weer Noord-Japan februari

Het sneeuwseizoen zet zich voort in het noorden van Japan met de komst van februari. De omstandigheden voor wintersporters zijn dus nog altijd goed te noemen. Zeker de omgeving van Niseko en Sapporo is populair, en dan met name in de weekenden. Ook het Sapporo sneeuwfestival in deze maand is populair, met straten gevuld met indrukwekkende ijssculpturen. Het is hier ronduit koud, het vriest zowel ’s nachts (-13 °C) als overdag (-4 °C). Er valt wat minder neerslag dan een maand eerder, maar toch valt er op veel dagen wel wat sneeuw.

Wist je dat...

Rauw paardenvlees gezien wordt als een lekkernij in Japan?

Weer Centraal-Japan februari

Februari is, samen met januari, de koudste maand van het jaar in Centraal-Japan. De temperatuur komt in deze maand niet boven de 10 graden uit, en in Tokyo is in februari kans op sneeuw. Sneeuw is ook te vinden in de omgeving van Nagano, wat deze maand tot een ideale maand maakt voor wintersporters. Veel neerslag valt er namelijk niet te verwachten in februari in het midden van Japan, terwijl de zon zich, ondanks de korte dagen, regelmatig laat zien.

Tokyo in de avond
Sakana Japan

Weer Zuid-Japan februari

Zo koud als in de rest van het land wordt het in het zuiden van Japan niet. Toch is het hier ook niet aangenaam warm. De gemiddelde temperatuur ligt rond de 11 graden overdag, maar er kan zo nu en dan een onaangename wind staan uit het noorden. Toch kun je ook veel dagen treffen dat het prachtig, zonnig weer is. Tegen het eind van de maand staat in het zuiden van Japan de kersenbloesem in bloei, wat een reis naar deze regio (bijvoorbeeld met Tenzing Travel of Van Verre) in februari zeker de moeite waard maakt.

Rondreizen Japan

Feestdagen in februari

Nationale en lokale feestdagen
Kenkoku kinen no hi (jaarlijks op 11 februari).
Deze dag herdenken Japanners het stichten van de natie.

Festivals
Sapporo Yuki Matsuri (jaarlijks in februari).
Het Sapporo sneeuwfestival is een jaarlijks evenement, met onder andere een sneeuwsculpturen wedstrijd, muziekoptredens en lokale eetkraampjes. Ook is er een sneeuwbaan en een doolhof gemaakt van sneeuw. Kijk voor meer informatie op Snowfes.com.

Behalve het weer in februari ook benieuwd naar het weer in Japan in de omliggende maanden?