Meteen naar de inhoud

Weer Japan december

Weer Japan december

Overzicht weer Japan december

Japan: het weer in december

De omstandigheden in december in Japan zijn, voor wat het weer betreft, goed te noemen. Alleen in het noorden is het wel erg koud, het kwik komt daar niet vaak boven het vriespunt uit deze maand. December is een relatief droge maand in Japan, waardoor het prima reizen is. Hou er wel rekening mee dat eind december de vakanties van start gaan en dat het dus overal drukker is.

Map weer Japan december

Toptip

Ga naar Kinosaki, een karakteristiek plaatsje dat geheel in teken staat van hotsprings.

hokkaido-winter

Weer Noord-Japan december

Het is winter in Noord-Japan in december en dat is te merken. De gemiddelde temperatuur ligt onder het vriespunt deze maand. Vanwege de Siberische invloeden op dit gedeelte van het land staat er vaak een koude wind en valt er sneeuw. December kan dan ook gezien worden als start van het skiseizoen in Hokkaido. Mocht je tijdens je reis naar het noorden van Japan willen gaan skiën, ga dan eens naar Kurodake of Furano. Alhoewel er in Hokkaido niet extreem veel neerslag valt, is de zon ook maar een beperkt aantal uur aanwezig, mede ook vanwege de korte dagen in december.

Wist je dat...

Veel japanners met kerst naar KFC gaan? Kerstmis is geen officiële feestdag in Japan, maar toch vieren veel mensen het wel met een maaltijd bij de KFC. Vaak moet je vooraf je speciale kerstmaaltijd al bestellen, want anders sta je uren in de rij. Wil jij ook kerst vieren in Japan? Kijk dan eens bij Tenzing Travel.

Weer Centraal-Japan december

De laatste maand van het jaar is ook meteen een van de droogste in Centraal-Japan. De dagen zijn kort, rond half 5 wordt het al donker, maar veelal zonnig en helder. Het is in december wel een stuk frisser in Japan in vergelijking met de voorgaande maanden, maar met gemiddeld 12 graden is het overdag in de zon aangenaam. In de Japanse Alpen is het uiteraard al een stukje kouder en valt er ook sneeuw. December is dus een redelijk goede maand als je op vakantie naar Tokyo en omgeving wilt. Shoestring biedt bijvoorbeeld prachtige groepsreizen en individuele rondreizen aan in december.

mount-fuji Japan
Trappen omgeving Aso

Weer Zuid-Japan december

Reis je naar het zuiden van Japan in december dan is de kans op droog weer groot. December is zelfs de droogste maand van het jaar in Zuid-Japan. Ook hier daalt het kwik wel flink in vergelijking met voorgaande maanden. Reken op een gemiddelde temperatuur van 13 graden, waarbij de zon regelmatig schijnt. De temperatuur van de zee is dan ook niet zo aangenaam meer, dus zwemmen lijkt niet zo’n goede optie. Buiten dat kan december gezien worden als goede maand voor een reis naar Zuid-Japan.

Feestdagen in december

Nationale en lokale feestdagen
Tennou Tanjyobi (jaarlijks op 23 december).
De verjaardag van de huidige keizer. In Tokio is de keizer te zien op het balkon van het keizerlijk paleis. Kijk voor feestdagen in Japan op Publicholidays.jp.

Behalve het weer in december ook benieuwd naar het weer in Japan in de omliggende maanden?