Meteen naar de inhoud

Weer Japan augustus

Weer Japan augustus

Overzicht weer Japan augustus

Japan: het weer in augustus

Het weer in Japan in augustus kan omschreven worden als heet en vochtig in grote delen van het land. De omstandigheden in het noorden van het land zijn nog het beste in deze tijd. In augustus is er in Japan, zeker in het zuiden, kans op een tyfoon. Bovendien zijn de schoolvakanties gaande in augustus, waardoor het druk is met Japanse toeristen. Het is dus niet de beste reistijd voor Japan in augustus.

Map weer Japan augustus

Toptip

Ga rond augustus walvissen, beren en andere wilde dieren spotten bij Shiretoko National Park (Hokkaido). Wil je graag naar het Noordelijk gelegen eiland Hokkaido, kijk dan eens op Lastminute.com voor vluchten.

Japans eten

Weer Noord-Japan augustus

De temperatuur in het noorden van Japan is heerlijk in deze tijd van het jaar, met gemiddeld 26 graden. Daar waar de rest van het land worstelt met de hoge luchtvochtigheid, heeft Noord-Japan daar, vanwege de hogere ligging, een stuk minder last van. Augustus is dan ook een populaire maand om dit gebied te verkennen, zeker omdat de Japanse kinderen schoolvakantie hebben. Wel valt er in deze maand weer wat meer neerslag dan een maand geleden. Over het algemeen een redelijke maand dus.

Wist je dat...

Het in Japan als positief gezien wordt als iemand op zijn werk even slaapt? Het betekent dat iemand zo hard gewerkt heeft, dat hij/zij even moet uitrusten. Het fenomeen wordt inemuri  genoemd, een soort powernap dus.

Weer Centraal-Japan augustus

Met de komst van augustus is de heetste maand van het jaar aangebroken in Centraal-Japan. De temperatuur loopt op tot ruim boven de 30 graden. Het weer is plakkerig en vochtig, verre van ideale omstandigheden dus. Bovendien is er een reële kans op een tyfoon in deze tijd van het jaar. De beste omstandigheden zijn in de Japanse Alpen, waarbij vooral het beklimmen van de Mount Fuji een populaire bezigheid is in augustus, omdat dit een van de weinige maanden is dat het beklimmen mogelijk is. Zeker in de weekenden kan het hier dan ook druk zijn. Mocht je Mount Fuji ook onderdeel willen maken van je reis, kijk dan eens op VanVerre.nl.

kyoto-bamboebos
kazura-brug

Weer Zuid-Japan augustus

De grote hoeveelheden neerslag die in de afgelopen maanden vielen, zien we in augustus niet meer terug. Het is in augustus vooral heet en vochtig in het zuiden van Japan. Bovendien bereikt het orkaanseizoen in Japan zijn hoogtepunt, waarbij het zuiden van het land het meeste risico loopt. Toch houdt dit de vele (Japanse) zonzoekers niet tegen. De stranden zijn vaak erg druk vanwege de schoolvakanties die in volle gang zijn. Wij zouden een andere reisperiode adviseren om nog meer van deze regio te kunnen genieten.

Feestdagen in augustus

Nationale en lokale feestdagen
Yama no hi (jaarlijks op 11 augustus).
Deze vrij nieuwe nationale feestdag is ingevoerd om de Japanse bergen te vereren en deze beter te leren kennen.

Evenementen
Sapporo Summer Festival (jaarlijks van half juli - half augustus).

Voor onder andere bierliefhebbers is dit jaarlijkse festival in Sapporo een aanrader. In het Odori park vind je dan verschillende bierbrouwers van over het hele land. Verder zijn er tijdens het festival dans- en muziekoptredens, markten en andere festiviteiten.

Aomori Nebuta Matsuri (jaarlijks van 2 - 7 augustus).
Tijdens dit festival in Aomori zijn er ’s avonds en op de laatste dag ook overdag kleurrijke lichtjes optochten en een vuurwerkshow.

Awa Dance Festival (jaarlijks van 12 - 15 augustus).
Het grootste dansfestival van Japan vindt jaarlijks plaats in Tokushima. Met name in de avonden zijn er dansparades met traditionele kostuums.

Behalve het weer in augustus ook benieuwd naar het weer in Japan in de omliggende maanden?