Meteen naar de inhoud

Weer Japan april

Weer Japan april

Overzicht weer Japan april

Japan: het weer in april

April is misschien wel de maand met de beste reistijd voor Japan. De kersenbloesem staat in bloei in april en het weer is in heel Japan als zacht te omschrijven. Een vakantie naar Japan (bijvoorbeeld met 333Travel) is in april dan ook zeker aan te raden. Hou er wel rekening mee dat het druk kan zijn met (Japanse) toeristen vanwege verschillende vrije dagen die in april vallen.

Map weer Japan april

Toptip

Als je in de kersenbloesemperiode (maart-mei) naar Japan wilt, boek dan zo vroeg mogelijk je accommodaties, want alles raakt snel volgeboekt.

Tempel Japan

Weer Noord-Japan april

In april begint de sneeuw te smelten door de stijgende temperaturen in Noord-Japan. Op sommige dagen loopt de temperatuur op naar waardes in de dubbele cijfers. Daarnaast is het veelal droog en zonnig weer in deze regio in april. Veel skiresorts sluiten dan ook de deuren deze maand, alhoewel er op sommige hoge pieken nog altijd sneeuw ligt in april. Het weer in het noorden van Japan is dus al flink verbeterd in vergelijking met de extreem koude, voorgaande maanden.

Wist je dat...

Er in de stad Kawasaki jaarlijks een heel bijzonder festival gehouden wordt? Kanamara Matsuri, ofwel festival van de stalen fallus, wordt ieder jaar in april gevierd om de vruchtbaarheid te vereren.

Weer Centraal-Japan april

Een van maanden met de beste reistijd voor Centraal-Japan is zonder twijfel april. Het is volop lente, met een gemiddelde temperatuur van tegen de 20 graden. In de nachten kan het nog wel flink afkoelen. Het midden van Japan bevindt zich aan het begin van april op het hoogtepunt van het kersenbloesem seizoen. Voor de wat koelere steden Kanazawa an Takayama ligt de piek wat later in de maand. Vanwege de kersenbloesem en de goede weersomstandigheden is april wel een populaire maand onder toeristen, waardoor het soms erg druk kan zijn. Boek je reis dus op tijd. 333Travel kan je helpen bij het samenstellen van een prachtige rondreis.

Japanse kersenbloesem
schemering kitadake Japan

Weer Zuid-Japan april

Met een gemiddelde temperatuur van 21 graden is het zeer aangenaam weer in het zuiden van Japan in april. Het tropische klimaat in Zuid-Japan zorgt er wel voor dat er regelmatig een regenbui valt. Toch valt er nog niet zo veel neerslag als er de komende maanden zal gaan vallen. Veel beach-resorts openen hun deuren weer na het koudere winterseizoen. De laatste paar dagen van april kan het, vanwege de nationale feestdagen, wel erg druk zijn, waardoor reserveren noodzakelijk is. Buiten dat is april een goede maand als je naar Zuid-Japan wilt reizen (bijvoorbeeld met Tenzing Travel).

Feestdagen in april

Nationale en lokale feestdagen
Showa no hi (jaarlijks op 29 april).
Deze dag is het begin van de gouden week, waarin veel Japanners vrij zijn en op vakantie gaan. Oorspronkelijk de verjaardag van de voormalige keizer Hirohito, maar nu herdenkt men op deze dag de turbulente Showa periode, waarin keizer Hirohito regeerde.

Evenementen
Kanamara Matsuri (jaarlijks de eerste zondag van april).
Zie Wist je dat.

Takayama Lentefestival (jaarlijks op 14 - 15 april).
In Takayama heten ze de lente welkom door middel van parades en andere festiviteiten.

Behalve het weer in april ook benieuwd naar het weer in Japan in de omliggende maanden?