Meteen naar de inhoud

Weer Indonesië september

Overzicht weer Indonesië september

Indonesië: het weer in september

September is misschien wel de maand met de beste reistijd voor Indonesië. In deze maand is er namelijk volop zonneschijn, maar de grote hordes toeristen zijn weer weg. Het is dus niet alleen fantastisch weer in Indonesië in september, maar op het strand, in de bergen en in tempels is het ook nog eens een stuk minder druk. Vanwege de mindere vraag naar vluchten en accommodaties is september bovendien vaak een goedkopere maand om te reizen. Kijk een op Shoestring.nl of Riksjatravel.nl als je op zoek bent naar een complete, maar betaalbare vakantie naar Indonesië in september.

map weer Indonesië september

Het Indonesische klimaat in september per eiland

Ben je op zoek naar het weer in september op een specifiek eiland van Indonesië? Ook hier helpen we je bij. Lees hieronder meer over het weer in september op Bali, Java, De Nusa Tenggara eilanden, Sulawesi, Sumatra en Kalimantan.

Vervoer voor de hele familie

Weer Bali september

Voor Bali is september een van de maanden met de beste reistijd. September is overwegend droog met veel zonneschijn en blauwe luchten. Pas richting het eind van de maand is er een toenemende kans op wat neerslag. Toch is september wat ons betreft een zeer goede maand voor een vakantie naar Bali. De vele toeristen die Bali in juli en augustus bezoeken zijn grotendeels weer weg. Niet alleen is dit aangenamer bij het bezoeken van highlights (zoals Ubud of de stranden bij Jimbaran en Seminyak), maar het scheelt ook in je portemonnee. Kijk bijvoorbeeld eens op Shoestring.nl als je op zoek bent naar een scherp geprijsde rondreis naar Bali in september.

Toptip

Zit je in een simpel eettentje en is er geen menukaart? Vaak zijn de gerechten die je in Nederland bij ‘de Chinees’ kunt krijgen Indonesische gerechten, dus vraag eens om nasi goreng, mie goreng of ayam (=kip).

Weer Java september

Dit is een van de beste maanden voor een bezoek aan Java. Het weer op Java in september is droog, zonnig en warm (zoals heel het jaar door). De gemiddelde temperatuur ligt net boven de 30 graden en met neerslag hoef je niet echt rekening te houden. Bovendien liggen de bezoekersaantallen bij Yogyakarta en Borobudur weer een stukje lager dan in de voorbije maanden. Zeker richting het eind van september valt te merken dat het hoogtepunt van het toeristenseizoen weer voorbij is. Prima omstandigheden dus om te genieten van het uitzicht bij de Bromo vulkaan of het IJen plateau. Kijk voor een unieke rondreis naar Java in september eens op VanVerre.nl.

Zonsopkomst Java

Seraya

Weer Nusa Tenggara (o.a. Lombok, Flores & Komodo) september

De weersomstandigheden op Lombok, Flores, de Gili eilanden en Sumba zijn identiek aan die van augustus. Het is duidelijk dat deze maanden zich mogen rekenen tot maanden met de beste reistijd voor de Nusa Tenggara (ofwel de Kleine Soenda) eilanden. Er is geen wolkje aan de lucht, de zon is onafgebroken aanwezig en de luchtvochtigheid is laag. Bovendien zijn de omstandigheden voor duikers en snorkelaars bij Lombok, Sumbawa of Alor ideaal. Hou er wel rekening mee dat het warm is. Zo kan de temperatuur stijgen tot waardes boven de 30 graden. Al met al is het prima weer in september om deze regio te bezoeken. Kijk eens op VanVerre.nl als je op zoek bent naar een avontuurlijke vakantie.

Wist je dat...

De grote meerderheid van de Indonesische bevolking moslim is? Moskeeën zal je daarom (afhankelijk van welk eiland je bezoekt) vaak tegenkomen en de mogelijkheid is zeer aanwezig dat je vroeg wakker wordt door het ochtendgebed via de luidsprekers van de moskee.

Weer Sulawesi september

September is een van de maanden met de beste reistijd voor Sulawesi. Slechts in het noorden van het eiland, in de omgeving van Manado is er een minimale kans op neerslag. Voor de rest van het eiland heeft september enkel prachtig weer in petto. Veel zon dus, met temperaturen die tot boven de 30 graden kunnen stijgen. Dit betekent wel dat het, als je bijvoorbeeld een trekking maakt in de Toraja regio, erg warm kan worden. Om te gaan duiken of snorkelen is het prima weer deze maand. De omstandigheden hiervoor zijn namelijk erg gunstig in dit jaargetijde. Zo is het in september prachtig snorkelen en duiken bij de Togian eilanden en Bunaken. Van Verre biedt je de mogelijkheid om deze plekken te bezoeken tijdens jouw rondreis door Sulawesi.

Toraja rotsgraven

Tijger

Weer Sumatra september

Met de komst van september neemt ook de kans op neerslag weer toe op Sumatra. Zeker in Medan en het noorden van Sumatra dien je rekening te houden met een flinke tropische bui zo af en toe. Toch kun je in september nog best een rondreis maken op Sumatra. Kijk eens op Asiadirect.nl voor een reis op maat naar Sumatra. Voor het zuiden van het eiland is september namelijk een van de droogste maanden van het jaar. De temperaturen schommelen in dit jaargetijde rond de 30 graden. Bovendien neemt het aantal bezoekers richting het eind van september weer wat af, waardoor je in alle rust van dit prachtige eiland kunt genieten.

Weer Kalimantan september

Alhoewel september de droogste maand van het jaar is voor Kalimantan, valt er nog altijd wel wat neerslag. Zeker in het regenwoud dien je rekening te houden met een incidentele bui. Toch is het over het algemeen prachtig weer voor een bezoek aan Kalimantan in september. Het overgrote deel van de dagen is het zonnig, warm weer. De temperatuur loopt op tot zo’n 32 graden. Ook in de nachten komt het kwik maar zelden onder de 25 graden in deze regio. Voor veel mensen is het zien van orang-oetans een van de hoogtepunten van een reis naar Kalimantan. In september is de kans hierop zeer groot, omdat deze prachtige beesten zich in het droge seizoen vaker laten zien. Kijk eens op VanVerre.nl als je de jungle op een verantwoorde manier wilt bezoeken.

Drijvende markt

Merapi Tout & Travel

Feestdagen in september

Nationale en lokale feestdagen
Islamitische feestdagen vallen ieder jaar in een andere maand en kunnen dus soms ook in september vallen. Om dit te checken ga je naar Beleven.org.

Evenementen
Pasuruan Bromo Marathon (jaarlijks in augustus/september).
Deze marathon biedt een combinatie van fysieke uitdaging en een prachtige omgeving. Bovendien wordt hij georganiseerd om de lokale omstandigheden qua scholing, gezondheid en economie te verbeteren. Voor meer informatie bezoek je de website.

Nusa Dua Fiesta (jaarlijks in september).
Dit culturele evenement, met een parade, live muziek en dansoptredens wordt jaarlijks georganiseerd in Nusa Dua, Bali. Kijk voor meer informatie op Nusaduafiesta.co.id.

Behalve het weer in september ook benieuwd naar het weer in Indonesië in de omliggende maanden?