Meteen naar de inhoud

Weer Indonesië juni

Overzicht weer Indonesië juni

Indonesië: het weer in juni

In navolging van mei is het ook in juni prachtig weer voor een reis naar veelzijdig Indonesië. Voor het overgrote deel van het land is het droge seizoen in juni in volle gang en valt er dus een beperkte hoeveelheid neerslag. Prima weersomstandigheden dus voor cultuur-, strand- of natuurliefhebbers. Ook duikers komen in juni aan hun trekken, want de duikomstandigheden zijn uitstekend. Bovendien is het in Indonesië in juni nog vrij rustig met toeristen, alhoewel de aantallen wel langzaam iets toenemen naarmate juli dichterbij komt.

map weer Indonesië juni

Het Indonesische klimaat in juni per eiland

Ben je op zoek naar het weer in juni op een specifiek eiland van Indonesië? Ook hier helpen we je bij. Lees hieronder meer over het weer in juni op Bali, Java, De Nusa Tenggara eilanden, Sulawesi, Sumatra en Kalimantan.

Rondreizen Indonesie

Balinese vrouw

Weer Bali juni

Een bezoek aan Bali in juni valt absoluut aan te raden. Als je tenminste op zoek bent naar zonnig weer met blauwe luchten. Warm is het op Bali het hele jaar door. Ook in juni loopt de temperatuur op tot zo’n 30 graden. Richting het eind van de maand komt er wel vaak een fris zeewindje opzetten, waardoor de temperatuur iets daalt. Een groot voordeel van een vakantie naar Bali in juni is dat de meeste toeristen pas een maand later arriveren. Dit betekent dat stranden nog niet zo druk zijn en een rondreis vaak wat goedkoper is. Onder andere Shoestring heeft vaak scherp geprijsde reizen naar Bali in juni.

Toptip

Check voordat je een vliegticket boekt van het ene naar het andere eiland welke maatschappijen veilig zijn. Er zijn namelijk verschillende maatschappijen die een minder goede reputatie hebben.

Weer Java juni

Juni is een van de maanden met de beste reistijd voor Java. Het weer is namelijk prima en het hoogtepunt van het toeristenseizoen is nog (net) niet begonnen. Het aantal toeristen neemt wel wat toe in vergelijking met de afgelopen maanden. De reden is dat het droge seizoen nu echt in volle gang is. Het is zonnig en droog weer in juni op Java. Met gemiddeld 31 graden is het wel wat warm. Een incidentele bui in de namiddag kan dan als welkome verfrissing worden gezien. De omstandigheden voor het beklimmen van de Bromo vulkaan en het IJen plateau zijn uitstekend in juni. Ook voor een bezoek aan de indrukwekkende tempels van Borobudur of Prambanan is juni een prima maand. Een combinatiereis met Java en Bali is ook zeker aan te raden. Onder andere 333travel en Asiadirect bieden mooie combinatie rondreizen aan.

Borobudur tempel

Kelimutu

Weer Nusa Tenggara (o.a. Lombok, Flores & Komodo) juni

Nu het regenseizoen definitief achter ons ligt met de komst van juni, is het seizoen met het beste weer van het jaar aangebroken. De luchtvochtigheid is weer wat lager en ook de temperaturen zijn niet meer zo hoog als in maart of april. Toch worden ook in juni vaak temperaturen gemeten van rond de 30 graden. De weersomstandigheden bij Lombok, de Gili eilanden en het Komodo Nationale Park lenen zich uitstekend voor duikliefhebbers. Bovendien is het deze maand nog wat minder druk met toeristen. Overigens zijn de eilanden Flores en Sumba nog een stuk ongerepter dan bijvoorbeeld Bali. Op zoek naar een rondreis die wat van de gebaande paden afgaat? Kijk dan eens naar de rondreizen van Van Verre, die je volledig op je eigen wensen kunt afstemmen.

Wist je dat...

Je, door het koloniale verleden, in Indonesië soms nog mensen tegenkomt die Nederlands spreken?

Weer Sulawesi juni

Het is goed weer in juni voor een vakantie naar veelzijdig Sulawesi. Hou er wel rekening mee dat het warm kan worden in dit gedeelte van Indonesië. De temperatuur schommelt hier het hele jaar door rond de 30 graden. In het noorden van Sulawesi kan nog wel wat neerslag vallen deze maand. De Toraja regio en het zuiden zijn een stuk droger. Vanwege de grote kans op droog en zonnig weer zouden we een wandeling bij Maros en Bantimurung zeker aanraden in juni. Omdat het regenseizoen net beëindigd is liggen de rijstvelden er namelijk prachtig bij. Ook voor duikers is juni een goede maand. Tot oktober zijn de duikomstandigheden bij Bunaken uitstekend. Kijk eens op VanVerre.nl als je dit paradijs wilt toevoegen aan je reis door Sulawesi.

Lestari cottages Malenge

Streetfood

Weer Sumatra juni

Alhoewel het regenseizoen op Zuid- en Noord-Sumatra niet even lang duurt, valt juni voor beide in het droge seizoen. Dit betekent dat het droog en zonnig is in heel Sumatra. De temperaturen kunnen in dit jaargetijde flink oplopen, waarbij het vooral in het noorden van het eiland erg heet kan worden met waardes van tegen de 35 graden Celsius. Overigens wordt het in Palembang en de zuidelijke regio niet heel veel koeler. Ook daar worden temperaturen van boven de 30 graden gemeten. Dat het droge seizoen begonnen is betekent overigens niet dat er geen neerslag valt. In Bukit Lawang kan bijvoorbeeld nog wel een incidentele bui vallen in juni. Over het algemeen is het echter prachtig weer in juni voor een bezoek aan dit ongerepte Indonesische eiland. Kijk eens op 333Travel.nl voor een rondreis op maat door Sumatra.

Weer Kalimantan juni

Het regenseizoen op Kalimantan is wat minder heftig, maar loopt wat langer door in vergelijking met Sulawesi of Bali. Pas in juni start het droge seizoen op Kalimantan. Dit is dan ook de maand dat de warme, zonnige dagen de overhand gaan nemen. Hou er wel rekening mee dat regenbuien ook in juni nog zeker voorkomen. Vaak zijn dit echter korte, hevige buien aan het eind van de middag. Zowel de temperatuur (32 graden) als de luchtvochtigheid zijn hoog in dit jaargetijde. De komst van de droge periode betekent dat de kans om orang-oetans te spotten in Tanjung Puting National Park in juni een stuk groter is. Neem voor een bijzondere safari in dit park eens een kijkje op VanVerre.nl.

Neusaap

Feestdagen in juni

Nationale en lokale feestdagen
Hari Lahir Pancasila (jaarlijks op 1 juni).
Dit is de dag waarop in 1945 de ideologie van Indonesië werd uitgesproken door voormalig president Soekarno. Het is sinds enkele jaren een nationale feestdag.

Verjaardag van Jakarta (jaarlijks op 22 juni).
Op deze dag zijn de straten in Jakarta mooi versierd en er is een vuurwerkshow. Verder zijn er in de maand juni vele festiviteiten in de stad. Een hiervan is Jakarnaval, een optocht met prachtig versierde wagens en muziek om van te genieten.

Islamitische feestdagen vallen ieder jaar in een andere maand en kunnen dus soms ook in juni vallen. Om dit te checken ga je naar Beleven.org.

Behalve het weer in juni ook benieuwd naar het weer in Indonesië in de omliggende maanden?

Individuele reizen indonesië