Meteen naar de inhoud

Weer Indonesië juli

Overzicht weer Indonesië juli

Indonesië: het weer in juli

Het hoogseizoen voor toeristen begint weer in juli in Indonesië. Dit is te danken aan de optimale weersomstandigheden in heel Indonesië en de zomervakantie in Europa. Eigenlijk is het op alle eilanden droog en zonnig. Alleen op Kalimantan kan iets meer neerslag vallen, maar ook daar geldt dat de reisomstandigheden goed zijn in juli. In het begin van juli is het over het algemeen nog iets rustiger met toeristen. Toch is het ook in deze periode aan te raden je reis tijdig te boeken. Shoestring en 333Travel hebben vaak scherp geprijsde reizen naar Indonesië.

map weer Indonesië juli

Het Indonesische klimaat in juli per eiland

Ben je op zoek naar het weer in juli op een specifiek eiland van Indonesië? Ook hier helpen we je bij. Lees hieronder meer over het weer in juli op Bali, Java, De Nusa Tenggara eilanden, Sulawesi, Sumatra en Kalimantan.

Dans

Weer Bali juli

Juli valt midden in het droge seizoen op Bali. Het weer in juli valt op dit prachtige eiland dan ook het beste te omschrijven als warm, droog en zonnig. De temperaturen liggen gemiddeld net iets lager dan de afgelopen maanden. Toch dien je ook in juli rekening te houden met temperaturen van tegen de 30 graden. Het prachtige weer in combinatie met de Europese zomervakanties zorgen ervoor dat juli een uiterst populaire maand is voor een vakantie naar Bali. Hotels en resorts bij bijvoorbeeld Sanur of Seminyak raken snel vol in deze periode. Het valt dan ook aan te raden snel te boeken als je niet de hoofdprijs wilt betalen. TUI heeft vaak een goed aanbod voor deze reisperiode.

Toptip

Leer voor vertrek wat Indonesische woorden. Dit wordt door de lokale bevolking erg gewaardeerd en het is vaak ook handig in de meer afgelegen gebieden. Op DeZwerver.nl kun je terecht voor een Indonesische taalgids.

Weer Java juli

Op heel Java kun je droog en zonnig weer verwachten in juli. De temperatuur ligt, zoals eigenlijk heel het jaar door, net boven de 30 graden. De prachtige weersomstandigheden op Java in juli zorgen voor een flinke toename aan toeristen. Vanwege de beperkte beschikbaarheid van vluchten en populaire hotels in plaatsen als Yogyakarta is het raadzaam tijdig te boeken (kijk eens op Booking.com). Het prachtige, zonnige weer in juli zorgt ervoor dat het wat drukker is tijdens de beklimming van de Bromo vulkaan, zeker rond zonsopkomst (wel prachtig overigens). Borobudur is in juli juist met de zonsondergang erg populair.

Bromo vulkaan

Eiland Seraya Indonesië

Weer Nusa Tenggara (o.a. Lombok, Flores & Komodo) juli

Ook op de Nusa Tenggara eilanden is het droge seizoen in volle gang. De kans op neerslag in deze maand is verwaarloosbaar. Normaal gesproken is het een strakblauwe hemel en veel zonneschijn wat je te zien krijgt in juli. De gemiddelde temperatuur loopt op tot zo’n 30 graden. Op Sumba kan het zelfs nog een paar graadjes warmer worden dan dat. Al met al zijn het prachtige weersomstandigheden voor een trekking naar de Rinjani vulkaan op Lombok. Ook duikliefhebbers komen in juli bij de Gili eilanden zeker aan hun trekken. Op zoek naar een prachtige, afwisselende rondreis naar o.a. Lombok en Flores in juli? Kijk dan eens bij Riksjatravel, waar je ook zelf je reis op maat kunt samenstellen.

Wist je dat...

De grootste bloem ter wereld voorkomt in de regenwouden van Indonesië? De Rafflesia Arnoldii kan tot wel 10 kg wegen en ruikt als hij in bloei staat naar rottend vlees.

Weer Sulawesi juli

Veel zon, een strakblauwe hemel en hoge temperaturen. Dat is wat je van het weer op Sulawesi kunt verwachten in juli. Slechts in het noorden van het eiland is er een incidentele kans op een regenbui. Over het algemeen zijn de weersomstandigheden echter uitstekend in juli. Dat geldt ook voor de duikomstandigheden bij Bunaken. Deze regio staat bij duikers bekend om haar koraal en scheepswrakken en zijn, zeker in juli, een bezoek meer dan waard. Dat geldt ook voor de Tana Toraja regio, waar je grote kans hebt een bijzondere begrafenisceremonie bij te kunnen wonen. Kijk eens op 333Travel.nl voor een reis op maat met deze en andere hoogtepunten tijdens een reis naar Sulawesi in juli.

Kindje Tana Toraja

Aceh

Weer Sumatra juli

In navolging van juni is het ook in juli droog en zonnig weer op Sumatra. Evenals voor de rest van Indonesië geldt dat dit een drukke periode is met bezoekers. Het tijdig boeken van je reis (kijk eens op 333Travel.nl) is dan ook zeker aan te raden. De reden dat alles snel vol raakt heeft onder andere te maken met het lekkere weer dat Sumatra in juli te bieden heeft. Dit is namelijk een van de droogste periodes van het jaar. De orang-oetans en olifanten die bij Bukit Lawang of Tangkahan gespot kunnen worden, laten zich vaak vaker zien in de droge periode. Hou er wel rekening mee dat de temperaturen flink kunnen oplopen in juli. De gemiddelde temperatuur op Sumatra is 32 graden in deze maand.

Weer Kalimantan juli

Op Kalimantan valt wat meer neerslag in juli in vergelijking met de andere Indonesische eilanden. Eigenlijk is er heel het jaar door wel kans op neerslag in deze Indonesische Borneo regio, vooral in de jungle. Toch is juli een maand met overwegend goed weer voor een bezoek aan de prachtige natuur die Kalimantan te bieden heeft. De temperaturen zijn wel relatief hoog, reken op een veelvoud aan dagen dat het kwik boven de 30 graden uitkomt. Bovendien is de luchtvochtigheid hoog in juli, zeker in het regenwoud. De kans op het spotten van orang-oetans en ander wildlife is groot in juli. Aanrader in deze maand is een meerdaagse bootreis door de jungle van Tanjung Puting met VanVerre.nl. Het is back to basics, maar wakker worden in de wildernis tussen de apen maakt dit het meer dan waard.

Banjarmasin

Feestdagen in juli

In juli zijn er geen nationale feestdagen of grote festivals in Indonesië. Islamitische feestdagen vallen ieder jaar in een andere maand en kunnen dus soms wel in juli vallen. Om dit te checken ga je naar Beleven.org.

Behalve het weer in juli ook benieuwd naar het weer in Indonesië in de omliggende maanden?

Individuele reizen indonesië