Meteen naar de inhoud

Weer Indonesië augustus

Overzicht weer Indonesië augustus

Indonesië: het weer in augustus

Indonesië heeft misschien wel het beste weer van heel Azië in augustus. Of je nu voor cultuur, natuur of lekker luieren op het strand gaat, Indonesië heeft het allemaal in augustus. Op vrijwel alle eilanden is het droog en zonnig weer deze maand. Vanwege de schoolvakanties in Europa kan het wel drukker zijn met toeristen in dit jaargetijde. Hotels en vluchten kunnen dan ook snel duurder worden, dus tijdig boeken valt zeker aan te raden. Kijk eens bij Riksja Travel als je in augustus naar Indonesië op vakantie wilt met je gezin.

map weer Indonesië augustus

Het Indonesische klimaat in augustus per eiland

Ben je op zoek naar het weer in augustus op een specifiek eiland van Indonesië? Ook hier helpen we je bij. Lees hieronder meer over het weer in augustus op Bali, Java, De Nusa Tenggara eilanden, Sulawesi, Sumatra en Kalimantan.

Strand

Weer Bali augustus

Het is prachtig weer op Bali in augustus. Dit is de maand met de meeste zonuren van het jaar. De omstandigheden voor een strandvakantie zijn dan ook ideaal. Het droge seizoen is in volle gang op Bali in augustus, dus met veel regen hoef je geen rekening te houden. Met redelijk hoge temperaturen wel. Reken op een graad of 30 in dit jaargetijde. De wat hoger gelegen gebieden nabij Ubud en Munduk kennen een iets aangenamere temperatuur. Het kan in deze regio, evenals op de rest van het eiland, wel druk zijn met toeristen. Beschikbaarheid van hotels is beperkt in augustus, dus het is zeker aan te raden tijdig te boeken (bijvoorbeeld via 333Travel) als je niet voor onaangename verrassingen wilt komen te staan.

Toptip

Ga midden in de nacht spookdiertjes spotten in Tangkoko National Park (Noord-Sulawesi).

Weer Java augustus

In navolging van juli is ook augustus een populaire maand om een bezoek aan Java te brengen. Het weer in augustus is prachtig met veel zonneschijn. Augustus is de droogste maand van het jaar voor Java. De temperatuur schommelt ook deze maand rond de 30 graden. De luchtvochtigheid is in de zomer iets lager, waardoor het in steden als Jakarta en Yogyakarta wat dragelijker is. De zonsopkomst bij de Bromo vulkaan en de zonsondergang bij Borobudur zijn indrukwekkend in augustus. Hou er wel rekening mee dat je waarschijnlijk niet de enige bent die hiervan getuige wil zijn. Vanwege de grote hoeveelheid toeristen in dit jaargetijde kun je het beste je vakantie tijdig vastleggen. Van Verre heeft vaak scherpe prijzen voor Java (bijvoorbeeld gecombineerd met Bali) in augustus.

Javaanse man

Omgeving Bajawa

Weer Nusa Tenggara (o.a. Lombok, Flores & Komodo) augustus

De droogste maand van het jaar is aangebroken op Lombok, Flores en Sumba in augustus. Dat betekent eigenlijk geen regen. Wat je dan wel kunt verwachten op de Nusa Tenggara eilanden in augustus? Prachtig, zonnig weer met een heldere hemel. Bovendien is de luchtvochtigheid laag in dit jaargetijde. De temperatuur ligt, zoals eigenlijk zo’n beetje heel het jaar, rond de 30 graden. Prima omstandigheden dus voor een heerlijke zonvakantie. Vanwege de vakantieperiode is het wat drukker met toeristen en kunnen hotels wel wat duurder zijn in dit seizoen. Gelukkig zijn eilanden als Sumbawa en Sumba niet zo drukbezocht, dus hier merk je er over het algemeen iets minder van dat het hoogseizoen is.

Wist je dat...

Het vrijwel onmogelijk is om te zeggen uit hoeveel eilanden Indonesië bestaat? Ieder jaar verandert dit weer door betere telsystemen, klimaatveranderingen en internationale conflicten. Als je gaat zoeken op internet zal je dan ook verschillende aantallen tegenkomen.

Weer Sulawesi augustus

Ook op een van de mooiste en meest veelzijdige eilanden van Indonesië, Sulawesi, is het prachtig weer in augustus. Augustus is de droogste maand van het jaar, alhoewel er in het noorden van het eiland, in de omgeving van Manado, nog een verdwaalde regenbui kan vallen. Over het algemeen zijn de dagen echter droog en zonnig, met temperaturen van rond de 30 graden. Zeker in de Toraja regio en het zuiden van Sulawesi zijn de weersomstandigheden ideaal. De luchtvochtigheid ligt namelijk iets lager in deze maanden, wat een rondreis wat aangenamer maakt. Augustus is dus een perfecte maand om te genieten van al het bijzonders wat Sulawesi te bieden heeft. Kijk eens op Riksjatravel.nl voor onvergetelijke en betaalbare rondreizen op maat.

Bajau village Malenge

Bloemen

Weer Sumatra augustus

Ook op Sumatra is het nog hoogseizoen voor wat het aantal toeristen betreft. Dit is mede het gevolg van het weer op Sumatra in augustus. Het is namelijk overwegend zonnig en droog weer in dit jaargetijde. Wel neemt de kans op neerslag weer iets meer toe naarmate september dichterbij komt, zeker in het noorden van Sumatra. Voor Palembang en het zuiden van het eiland geldt dat augustus de droogste maand van het jaar is. Het blijft warm op Sumatra, met temperaturen van boven de 30 graden. Al met al is het dus erg goed weer om bijvoorbeeld het Gunung Leuser Nationale Park te ontdekken (met bijvoorbeeld Van Verre).

Weer Kalimantan augustus

Augustus is een van de droogste maanden van het jaar voor Kalimantan. Dit maakt het reizen op dit eiland een stuk aangenamer. De dagen in augustus zijn overwegend warm en zonnig. De temperaturen kunnen flink oplopen in dit jaargetijde. In augustus, de warmste maand van het jaar, ligt de gemiddelde temperatuur rond de 32 graden op Kalimantan. Alhoewel augustus in het droge seizoen valt, dien je wel rekening te houden met een regenbui zo af en toe. Zeker in het regenwoud kan er wel wat neerslag vallen. Toch is augustus een aangename maand voor een bezoek aan het Tanjung Puting National Park of de drijvende markt van Banjarmasin. Kijk eens op VanVerre.nl als je deze bijzondere ervaringen onderdeel wilt maken van je reis.

Bananen

Rondreizen Indonesie

Feestdagen in augustus

Nationale en lokale feestdagen
Hari Proklamasi Kemerdekaan (jaarlijks op 17 augustus).
Men viert het moment dat Indonesië de onafhankelijkheid van Nederland uitriep in 1945. Hoewel Nederland de onafhankelijkheid pas jaren later erkende, blijft het voor Indonesiërs een belangrijke dag. Op deze dag worden verschillende culturele activiteiten georganiseerd.

Islamitische feestdagen vallen ieder jaar in een andere maand en kunnen dus soms ook in augustus vallen. Om dit te checken ga je naar Beleven.org.

Evenementen
Pasuruan Bromo Marathon (jaarlijks in augustus/september).
Deze marathon biedt een combinatie van fysieke uitdaging en een prachtige omgeving. Bovendien wordt hij georganiseerd om de lokale omstandigheden qua scholing, gezondheid en economie te verbeteren. Voor meer informatie bezoek je de website.

Behalve het weer in augustus ook benieuwd naar het weer in Indonesië in de omliggende maanden?

Tenzing Travel

Tenzing Travel - Indonesië