Meteen naar de inhoud

Weer India november

Weer India november

overzicht-weer-india-november

India: het weer in november

Een van de maanden met ideaal weer en de beste reistijd voor India is november. Het is niet te warm en vrijwel overal droog. Het toeristenseizoen is weer begonnen, dus vrijwel alles is weer open in deze maand. Toch is het nog niet zo druk met toeristen als het in december en januari kan zijn. Daarnaast vinden er veel festivals plaats in deze maand. Kortom, november is een prachtige maand om naar India te reizen.

map-weer-india-november
rajasthan-india

Noordwest-India

November is misschien wel de beste reistijd voor het noordoosten van India. De dagen zijn aangenaam warm en ook de nachten zijn nog niet te koud. De zon schijnt zo’n beetje de hele dag en de kans dat je in een bui terecht komt is nihil. Helemaal in het noorden, in het Himalaya gebied, valt nog geen sneeuw in deze maand en ook daar is het zeer prettig reizen in november. Tegen het eind van de maand kan het daar in de nachten wel snel afkoelen. Wil je het noorden van India graag combineren met Nepal? Dat kan, want verschillende reisorganisaties, zoals Shoestring en 333travel bieden je deze mogelijkheid.

Toptip

Respecteer de Indiase cultuur en draag als vrouw bedekkende en loszittende kleding. De lokale bevolking heeft dan ook meer respect voor jou.

Noordoost-India

Ook het noordoosten van India heeft het regenseizoen definitief van zich afgeschud in november. De kans dat je neerslag ziet in deze regio in deze maand is dan ook niet zo groot. De temperatuur is in november nog erg aangenaam, overdag wordt het zo’n 20 graden. In de nachten wordt het al wat frisser, maar ook dan ligt de gemiddelde temperatuur in de dubbele cijfers. Met veel zonneschijn komt november dus ook voor dit gedeelte van India in aanmerking voor maand met de beste reistijd.

koken-in-india
hampi-temple-india

Midden- en Zuidoost-India

Eigenlijk is het in heel India prachtig weer in november en het midden en zuidoosten zijn daarop geen uitzondering. Met temperaturen van tegen de 30 graden overdag en net onder de 20 in de nacht is het erg aangenaam. In India is het klimaat redelijk voorspelbaar, wat betekent dat de regenbuien in november deze regio wel weer verlaten hebben. Daarvoor in de plaats dus veel zonneschijn. Kortom, november is een ideale maand wat het weer betreft.

Wist je dat...

Cricket in India de meest populaire sport is?

Zuidwest-India

In de meeste delen van Zuidwest-India, zoals bijvoorbeeld Goa, is het vrijwel heel de maand november droog weer. In Kerala keert de moesson nog voor een hele korte periode terug, maar over het algemeen ga je hier weinig hinder van ondervinden als je naar dit gebied reist. De temperatuur is, zoals eigenlijk het hele jaar, erg aangenaam, met overdag zo’n 30 graden. ‘s Nachts wordt het niet kouder dan 20 graden. Al met al goede omstandigheden om naar het zuidwesten van India te reizen in november. Reisaanbieders zoals Koning Aap en Riksjatravel bieden leuke rondreizen door dit gebied aan.

india-munnar

Feestdagen in november

Nationale en lokale feestdagen
Diwali (jaarlijks in oktober of november).
Diwali, ook wel bekend als Deepavali ofwel het ‘lichtjesfeest’. Dit is eigenlijk een 5-daags feest, maar de belangrijkste vieringen vinden plaats op de 3e dag. Straten, huizen en tempels worden versierd met lampjes of kaarsen en op sommige plaatsen wordt vuurwerk afgestoken. Het is dag waarop families en vrienden bij elkaar komen en eventuele boosheid en jaloezie achter zich laten. Voor meer informatie kun je terecht op Beleven.org.

Guru Nanak Jayanti (jaarlijks in november).
Deze dag wordt de verjaardag van Guru Nanak gevierd, de stichter van het Sikh geloof. Er worden onder andere processies gehouden door het hele land. Lees verder op Publicholidays.in.

Overige feestdagen en festivals
Islamitische feestdagen vallen ieder jaar in een andere maand en kunnen dus soms ook in november vallen. Om dit te checken ga je naar Drikpanchang.com.

Behalve het weer in november ook benieuwd naar het weer in India in de omliggende maanden?