Meteen naar de inhoud

Weer India maart

Weer India maart

overzicht-weer-india-maart

India: het weer in maart

In navolging van februari is het ook in maart nog prachtig weer om door India te reizen. De eerste twee weken van maart kunnen, in sommige gebieden, nog wat frisser zijn. Maar zeker in de laatste weken van de maand is duidelijk te merken dat de temperaturen oplopen. Daarnaast valt er in maart nog maar weinig neerslag in India en ook wordt het Holi festival gevierd. Genoeg redenen dus voor een reis naar India in maart.

map-weer-india-maart
humayuns-tombe-new-delhi

Noordwest-India

De beste reistijd voor het noordwesten van India is misschien wel maart. De temperatuur loopt op, maar warmer dan 30 graden wordt het nog niet. Naarmate de maand vordert wordt het echter wel voelbaar warmer en zijn ook de nachten niet meer zo koud. Daarnaast valt er weinig regen in deze tijd van het jaar en schijnt de zon veelvuldig. Alle ingrediënten zijn dus aanwezig om een fantastische reis te maken in Noordwest-India in maart. Wil jij graag je eigen reis samen stellen? Dit kun je doen bij 333Travel.nl.

Toptip

Wil je wat afwijken van de gebaande paden? Dan raden we je zeker aan om de staten in het Noordoosten van India te bezoeken.

Noordoost-India

Het weerbeeld verandert duidelijk in maart in het noordoosten van India. In het hooggebergte begint de sneeuw te smelten en, hoewel het in het begin van de maand nog fris kan zijn, zijn de temperaturen aangenaam. Zeker richting het eind van de maand is het goed weer, alhoewel de kans op een regenbui dan iets begint toe te nemen. Echter, nog niet in de hoeveelheden zoals het de komende maanden zal zijn. Al met al is maart qua weer een prima maand voor een reis naar deze regio van India.

mosterdvelden-india
Holi cow

Midden- en Zuidoost-India

De temperatuur in Midden- en Zuidoost-India begint serieus op te lopen in maart. Aan het eind van de maand kunnen temperaturen van 35 graden gehaald worden. De avonden zijn aangenaam warm in deze tijd van het jaar en over neerslag hoef je je in maart geen zorgen te maken in deze regio. De zon schijnt dus volop en als je rekening houdt met de mogelijkheid op warme middagen, is maart een plezierige maand om naar het midden en zuidoosten van India te gaan.

Wist je dat...

Koeien in India als heilig gezien worden? Je komt overal op straat koeien tegen en Indiërs laten koeien hun gang gaan. Dit komt voort vanuit het Hindoeïsme, de meest voorkomende religie in India.

Zuidwest-India

Evenals de afgelopen maanden, raden we ook maart zeker aan voor een reis naar het zuidwesten van India. De dagen zijn warm en zonnig, met weinig tot geen neerslag. Daarnaast is het zeewater ook weer wat warmer, dus zwemmen is zeker een optie in deze tijd van het jaar. Een bezoek aan bijvoorbeeld Goa is dan ook geen straf in maart, ook omdat het wat minder druk is met toeristen dan in januari en februari. Dit zorgt er bovendien voor dat je betere prijzen voor hotels kunt vinden. Kijk hiervoor eens op Booking.com.

athirappilly-kerala-india

Feestdagen in maart

Nationale feestdagen
Holi (jaarlijks in maart). Het kleurenfestival viert men groots in India, vooral met parades, dans en muziek en het gooien van kleurenpoeder en waterballonnen. In sommige staten is Holi beter bekend als Doljatra. Voor meer informatie kun je terecht op Beleven.org.

Pasen (jaarlijks in maart of april). Goede vrijdag is een nationale feestdag en wordt in bijna alle staten gevierd. Lees verder over Pasen in India op Publicholidays.in. Hier kun je eveneens de data checken.

Rama Navami (jaarlijks in maart of april). Met dit Hindoe festival wordt de geboorte van Rama (incarnatie van god Vishnu) gevierd. Door het land vinden processies plaats. Overheidsgebouwen en veel bedrijven zijn gesloten. Verder lezen? Kijk eens op Beleven.org.

Overige feestdagen en festivals
Maha Shivaratri (jaarlijks in februari of maart). Dit Hindoe festival wordt door het hele land gevierd en men vereerd Shiva door bloemen en dergelijken te offeren. Kijk voor meer informatie op Drikpanchang.com.

  Holika Dahan (jaarlijks in maart). Deze dag is ontstaan vanuit een hindoeïstische legende, waarin het goede wint van het kwade. In de avond komt men samen bij een kampvuur. Lees verder op Beleven.org.

Ugadi (jaarlijks in maart of april). Nieuwjaar voor de Telugu en Kannada gemeenschappen. Huizen worden versierd en men bezoekt de tempel. Deze dag wordt gevierd in verschillende staten en staat soms bekend als Gudi Padwa. Lees verder over deze feestdag op Drikpanchang.com.

Mahavir Jayanti (jaarlijks in maart of april). De meest belangrijke feestdag van de Jain gemeenschap. Er wordt gebeden en gevast door Jain aanhangers. In Kolkata viert men Mahvir Jayanti bij de Parasnatha tempel. Overheidsgebouwen en veel bedrijven in India zijn gesloten. Voor exacte data bezoek je Drikpanchang.com.

Islamitische feestdagen vallen ieder jaar in een andere maand en kunnen dus ook in maart vallen. Om dit te checken ga je naar Drikpanchang.com.

Behalve het weer in maart ook benieuwd naar het weer in India in de omliggende maanden?

Koningaap - Groepsreizen en Familiereizen

Koningaap - India