Meteen naar de inhoud

Weer India juni

Weer India juni

overzicht-weer-india-juni

India: het weer in juni

In juni start het moesson seizoen weer in grote delen van India. De verschillen tussen de regio’s zijn deze maand wel groot. Het noordoosten en zuidwesten van India zien de meeste neerslag in juni. Tegen het eind van de maand hebben vrijwel alle regio’s de eerste monsoon buien wel gehad. Uitzondering is Ladakh, waar het zonnig en helder is (maar waar het ook nog koud kan zijn), maar over het algemeen begint het regenseizoen in India dus echt in juni.

map-weer-india-juni
india-aap

Noordwest-India

Daar waar de moesson grote delen van India in haar greep heeft in juni, is het in het noordwesten over het algemeen droog. De temperaturen zijn nog altijd extreem hoog, met temperaturen van in de 40 graden. Zeker in plaatsen als Jaisalmer kan het onaangenaam warm zijn. Pas aan het eind van de maand, als de eerste neerslag valt, neemt de extreme hitte iets af. De omgeving verandert dan zienderogen en zeker een plaats als Udaipur ligt er dan prachtig bij. Juni is een goede maand voor een bezoek aan de Indiase Himalaya. Neem eens een kijkje op Shoestring.nl voor groepsreizen en individuele reizen naar deze bijzondere regio.

Toptip

Let goed op waar je eet in India, want vele reizigers worden ziek tijdens hun reis. Toch moet je ook vooral genieten van lekker eten, want dat kun je in India zeer zeker. Kies voor eettentjes waar het druk is en neem, als je het niet helemaal vertrouwd, een vegetarisch gerecht.

Noordoost-India

Wanneer is de moesson in Noordoost-India? In juni en juli! Er valt ontzettend veel neerslag in juni in dit gedeelte van het land. In een maand tijd valt er meer dan 1000 mm neerslag. Het is dus vooral nat in deze tijd van het jaar. Gelukkig regent het niet non-stop en laat de zon laat zich zo nu en dan ook even zien, maar over het algemeen valt er veel regen. Alleen als je een groot liefhebber van neerslag bent, is het weer in Noordoost-India dus goed te noemen. Voor de beste weersomstandigheden in alle regio's kijk je op onze homepage van India.

victoria-memorial-kolkata-india
hampi-india

Midden- en Zuidoost-India

De extreme hoeveelheden neerslag die in juni in het noordoosten en zuidwesten vallen, ziet deze regio zeker niet. Zo droog als de voorgaande maanden is het echter ook niet. Tegen het eind van de maand zijn ook hier de eerste heftige buien al geweest. Met de komst van de moesson verdwijnt ook de extreme hitte uit de lucht. Met temperaturen van ruim in de 30 graden is het echter zeker niet koud. Dit gedeelte van India kan in juni dus best bezocht worden.

Wist je dat...

India, na China, het dichtstbevolkte land ter wereld is?

Zuidwest-India

De moesson in India: Een periode met heel veel neerslag in juni in het zuidwesten van India. Er zijn maar weinig dagen in juni dat er geen neerslag valt. Groot voordeel is wel dat de natuur er erg prachtig, groen bij ligt. Daarnaast ontstaan er flinke watervallen en stunten veel hotels met prijzen in deze tijd van het jaar. Ondanks dat valt juni niet aan te raden als je Kerala en omgeving goed wilt verkennen. Mocht je toch gaan, zorg er dan voor dat je voorbereid bent op de regen!

granaatappels-india

Koningaap - India

Feestdagen in juni

In juni zijn er geen nationale feestdagen of grote evenementen in India. Islamitische feestdagen vallen ieder jaar in een andere maand en kunnen dus soms wel in juni vallen. Om dit te checken ga je naar Drikpanchang.com.

Behalve het weer in juni ook benieuwd naar het weer in India in de omliggende maanden?