Meteen naar de inhoud

Weer India juli

Weer India juli

overzicht-weer-india-juli

India: het weer in juli

Het hoogtepunt van het moesson seizoen in India is aangebroken in juli en dus is het zeer regenachtig weer op veel plaatsen. Het klimaat in India is echter niet overal hetzelfde. Zo ziet het noordoosten veruit de meeste neerslag vallen in deze maand, terwijl het in het noordwesten van het land een stuk minder nat is. Toch is in het hele land te merken dat de moesson is gearriveerd. De extreme zomerse temperaturen komen in juli niet meer voor.

map-weer-india-juli
agra

Noordwest-India

Het moesson seizoen is in India weliswaar in volle gang, maar het noordwesten heeft daar relatief weinig last van. Niet dat het hier niet regent in juli, maar niet in de extreme hoeveelheden die andere delen van het land in deze maand zien. Bovendien duren de buien, die er zo af en toe zeker zijn, vaak niet erg lang. Door de regen ligt ook de temperatuur weer een stukje lager dan de vorige maanden, maar met temperaturen tot 35 graden is het nog altijd erg warm. Wil je graag met je gezin naar India? Kijk dan eens op Koningaap.nl voor leuke familiereizen naar onder andere Agra, Delhi en Jaipur.

Toptip

Reis eens door India met de trein. Het land heeft een goed treinnetwerk en je komt er gemakkelijk in contact met de lokale bevolking. Informatie over treinverbindingen kun je vaak vinden in een reisgids van India.

Noordoost-India

Net als je denkt dat er niet nog meer neerslag kan vallen dan in juni, komt de maand juli. In Noordoost-India valt er dan zowaar nog wat meer neerslag. Niet dat het verschil heel goed te merken is, want ook in juni viel er al extreem veel. Wanneer je een keer het echte moesson seizoen mee wilt maken in India is juli dus een goede maand. Reizigers die het liever wat droger houden, kunnen beter kiezen voor een andere periode. Kijk voor de beste reistijd eens op onze homepage van India.

gurudongmar-meer
brihadeeswarar-tempel

Midden- en Zuidoost-India

Ook in het midden en zuidoosten van India is het regenseizoen aangebroken. In dit gedeelte van het land valt wel een stuk minder neerslag dan in het noordoosten of zuidwesten. Het merendeel van de tijd is het gewoon droog in dit gebied. Zo af en toe kunnen er wel flinke buien vallen. De neerslag zorgt ervoor dat de temperatuur wat verder zakt en, na de extreme hitte, is dat best aangenaam. Juli is dus niet de beste, maar ook niet de slechtste maand om naar dit gedeelte van India te reizen.

Wist je dat...

Je bij de McDonalds in India geen hamburgers kunt vinden? Er wordt in India namelijk geen rund- of varkensvlees geserveerd in de fastfoodketen.

Zuidwest-India

Het weerbeeld in juli in het zuidwesten van India is vergelijkbaar met dat van juni. Het klimaat in India zorgt ervoor dat er in deze maanden veel neerslag valt. Het moesson seizoen bevindt zich op zijn hoogtepunt in Kerala. Door de grote hoeveelheid regen ligt de natuur er wel prachtig bij in deze tijd van het jaar. Zoals in veel maanden is de temperatuur ook in juli heerlijk in Zuidwest-India. Toch lenen andere maanden zich beter wanneer je naar deze regio wilt.

vis-india

Feestdagen in juli

In juli zijn er geen nationale feestdagen of grote evenementen in India. Islamitische feestdagen vallen ieder jaar in een andere maand en kunnen dus soms wel in juli vallen. Om dit te checken ga je naar Drikpanchang.com.

Behalve het weer in juli ook benieuwd naar het weer in India in de omliggende maanden?

Koningaap - Groepsreizen en Familiereizen

Koningaap - India