Meteen naar de inhoud

Weer India februari

Weer India februari

overzicht-weer-india-februari

India: het weer in februari

Voor heel India geldt dat februari een goede maand is wat betreft het weer. Alleen het uiterste noorden kan nog wel erg koud zijn. Voor de rest is het, in ieder geval overdag, aangenaam en droog weer. Voor het midden en zuiden van het land is februari misschien wel een van de beste maanden om naar India te reizen. Kijk voor een uitgebreid aanbod eens op 333Travel.nl.

map-weer-india-februari
Deoriatal meer

Noordwest-India

In het noordwesten van India kan het redelijk fris worden in februari. Zeker in het Himalaya gebied kan het koud worden. In Leh komt de temperatuur overdag niet boven het vriespunt uit. Andere delen van dit gedeelte van India kennen een iets milder klimaat, zo is de temperatuur in Rajasthan en Agra een stuk aangenamer. Overdag is het, met het zonnetje erbij, zo’n 24 graden. Dit, in combinatie met de geringe hoeveelheid neerslag, maakt februari een goede maand om naar Noordwest-India te reizen, bijvoorbeeld met Shoestring.

Toptip

Probeer de chai (Indiase thee) eens. Het is mierzoet, maar ook errug lekker! Je komt het op straat overal tegen.

Noordoost-India

Verwacht ook in het noordoosten van India weinig neerslag in februari, het regenseizoen is nog ver weg. Overdag is de temperatuur over het algemeen erg aangenaam, de zon schijnt volop en de temperatuur loopt op naar ruim 15 graden. Hoe verder naar het noordoosten je komt, des te kouder het zal zijn. Zeker de nachten kunnen dan ook erg koud worden. Als je naar de bergen wilt, kun je wellicht het beste aan het eind van de maand februari gaan, de extreem koude temperaturen komen dan minder voor.

Weer India januari-heilige-koe-india
tempel-madurai

Midden- en Zuidoost-India

Heel veel zon en geen neerslag. Dat is hoe je het weer in dit gedeelte van India in februari het beste kunt omschrijven. De temperatuur komt overdag boven de 30 graden uit en ook in de nachten is het nog aangenaam voor deze tijd van het jaar. Al met al zeer goede weersomstandigheden om deze regio van het land te ontdekken. Voor het midden en zuidoosten van India kan februari dan ook gezien worden als een van de maanden met de beste reistijd.

Wist je dat...

Het schaakspel ontstaan is in India?

Zuidwest-India

In februari hoef je je niet veel zorgen te maken over veel neerslag in India, ook niet in het zuidwesten van het land. De temperatuur komt overdag boven de 30 graden uit en gedurende de nachten zakt het kwik ook zelden onder de 20 graden. De luchtvochtigheid is laag deze maand, wat ervoor zorgt dat februari, voor wat het weer betreft, een uitstekende maand is. Daarnaast is het iets minder druk met toeristen dan in januari.

zonsondergang-india

Feestdagen in februari

Nationale feestdagen
Maha Shivaratri (jaarlijks in februari of maart).

Dit Hindoe festival wordt door het hele land gevierd en men vereerd Shiva door bloemen en dergelijken te offeren. Kijk voor meer informatie op Drikpanchang.com.

Overige feestdagen en festivals
Vasant Panchami (jaarlijks in januari of februari).

Op deze hindoeïstische feestdag wordt in verschillende staten het begin van de lente gevierd en wordt de godin van de wijsheid vereerd. De kleur geel zal je deze dag veel zien en staat voor de mosterdvelden die rond deze periode in bloei staan. Lees verder op Beleven.org voor meer informatie.

Guru Ravidas Jayanti (jaarlijks in februari).
De verjaardag van Guru Ravidas, een man die stond voor gelijkheid en die gezien wordt als een heilige. De dag wordt gevierd met processies en een bezoek aan de tempel. Voor de exacte datum kijk je op Drikpanchang.com.

Shivaji Jayanti (jaarlijks op 19 februari).
De verjaardag van Shivaji wordt alleen in Maharashtra gevierd, met onder andere processies en muziek.

Islamitische feestdagen vallen ieder jaar in een andere maand en kunnen dus soms ook in februari vallen. Om dit te checken ga je naar Drikpanchang.com.

Behalve het weer in februari ook benieuwd naar het weer in India in de omliggende maanden?

Reizen India