Meteen naar de inhoud

Weer IJsland september

Weer IJsland september

overzicht-weer-ijsland-september

IJsland: het weer in september

Vaak is het nog prachtig, rustig weer in IJsland in september, met behoorlijke temperaturen. Zowel de prijzen als de hoeveelheid toeristen liggen in deze maand weer een stuk lager dan in juli en augustus. Toch vinden wij september niet de beste reistijd voor IJsland. Het weer kan namelijk uit het niets omslaan waardoor het ineens gaat stormen en je in hevige, langdurige regenbuien terecht kunt komen.

map-weer-ijsland-september

Toptip

Sla het gletsjermeer Fjallsárlón niet over. Je kunt dit vinden in het zuiden van IJsland, vlakbij het bekende gletsjermeer Jökulsárlón. Fjallsárlón wordt minder druk bezocht, maar is eveneens prachtig.

ijslandse-kerk

Noord-IJsland

De temperatuur schommelt in Noord-IJsland in september rond de 10 graden. De meeste plaatsen zijn weer goed te bezoeken zonder dat je je hoeft te storen aan de horde toeristen. September is een goede maand dus voor een reis naar IJsland, zeker ook omdat er vanaf september een kans is het Noorderlicht te bewonderen. Neem eens een kijkje op Voigt-travel.nl, waar je verschillende individuele rondreizen en groepsreizen naar IJsland kunt vinden. Hou er in september wel rekening mee dat je reisplannen beïnvloedt kunnen worden door ineens opkomende hevige stormen.

Wist je dat...

IJsland zo weinig inwoners heeft dat er een app bestaat die ervoor zorgt dat IJslanders niet per ongeluk met een familielid daten?

Zuid-IJsland

Met nog altijd flink wat zonuren en redelijke temperaturen is Zuid-IJsland zeker een bezoek waard in september. De prachtige lichten die in deze maand te zien zijn en de kleurrijke bomen zijn echt de moeite waard. Een bezoek aan Nationaal Park Thingvellir (Þingvellir) is in deze periode dan ook zeker aan te raden. Bij reisboekwinkel de Zwerver kun je een wandelkaart kopen voor dit prachtige nationale park. Enige nadeel in september is, ook voor deze regio, dat het weer soms erg onvoorspelbaar is en uit het niets kan omslaan.

blue-lagoon-ijsland

Feestdagen in september

In september zijn er geen nationale feestdagen of grote evenementen in IJsland. Kijk voor de belangrijkste feestdagen op onze beste reistijdpagina van IJsland of neem een kijkje op Publicholidays.eu.

Behalve het weer in september ook benieuwd naar het weer in IJsland in de omliggende maanden?

IJsland met Voigt Travel

IJsland met Voigt Travel