Meteen naar de inhoud

Weer IJsland november

Weer IJsland november

overzicht-weer-ijsland-november

IJsland: het weer in november

De komst van november betekent dat de koude wintermaanden weer voor de deur staan in IJsland. Het is vooral erg donker in IJsland in november en de hevige wind zorgt ervoor dat het erg koud aanvoelt. Vanwege het gebrek aan daglicht in deze periode is november niet echt een aanrader, tenzij je het magische Noorderlicht wilt zien (kijk hiervoor eens op Voigt-travel.nl).

map-weer-ijsland-november

Toptip

Bezoek een van de vele kleine dorpsfestivals in IJsland.

noorderlicht-ijsland

Noord-IJsland

Dat je warme kleding nodig hebt in november in IJsland spreekt voor zich. De temperatuur komt niet vaak meer boven het vriespunt uit. Wanneer je fan bent van kou, wind, sneeuw en lange nachten, dan is het noorden van IJsland in november zeker een aanrader. De zonsopkomst en -ondergang zijn prachtig in deze tijd van het jaar en de prijzen liggen, vanwege de beperkte vraag, een heel stuk lager. Zorg er, vooral in deze periode, wel voor dat je qua kleding goed bent voorbereid. Kijk eens op backpackspullen.nl voor een goede reisuitrusting.

Wist je dat...

Het in IJsland gebruikelijk is om je schoenen uit te doen als je een huis binnen gaat?

Zuid-IJsland

Alhoewel oktober door veel mensen gezien wordt als een betere maand om het noorderlicht te zien, is dit in november ook goed mogelijk. Uiteraard heb je, ook in deze maand, wel een beetje geluk nodig, dit natuurverschijnsel te mogen aanschouwen. Verwacht verder een wit landschap en weinig zon als je in november naar IJsland afreist. Wat ons betreft niet de meest ideale omstandigheden om in volle glorie van dit mooie land te genieten. Wil je toch graag in november naar IJsland afreizen? Sawadee en Voigt-travel.nl bieden leuke winterse reizen aan.

schermering-ijsland

Feestdagen in november

Nationale en lokale feestdagen
Iceland Airwaves (jaarlijks begin november).

Een meerdaags muziekfestival in Reykjavik. Meer informatie kun je vinden op Icelandairwaves.is.

Behalve het weer in november ook benieuwd naar het weer in IJsland in de omliggende maanden?

IJsland met Voigt Travel

IJsland met Voigt Travel