Meteen naar de inhoud

Weer IJsland mei

Weer IJsland mei

overzicht-weer-ijsland-mei

IJsland: het weer in mei

In mei is het in IJsland eindelijk weer een normaal aantal uren licht per dag. Alhoewel de lente in IJsland maar kort duurt, is het een aangename periode om te reizen. Vooral het einde van mei is een goede periode voor een reis naar IJsland. Het weer is dan goed en de prijzen zijn dan nog niet zo hoog als de komende maanden, wanneer het toeristenseizoen echt op gang komt. Met 333Travel.nl kun je voor een prima prijs jouw droomreis naar IJsland zelf samenstellen.

map-weer-ijsland-mei

Toptip

Breng een bezoek aan het restaurant Tjoruhusid in Isafjordur, waar ze heerlijke verse vis serveren.

ijsland-katoengras

Noord-IJsland

Mei laat de winter definitief achter zich in IJsland. Het kan weliswaar nog steeds koud worden, maar de lange, donkere nachten komen niet meer voor. Wegen zijn weer beter begaanbaar, de zon laat zich overdag regelmatig zien en minder neerslag dan in de maand mei valt er in het noorden van IJsland niet. Kortom, mei is een van de betere maanden om naar dit gedeelte van IJsland af te reizen. Ga je zelf op pad met een auto, regel dan op tijd je overnachtingen op Booking.com.

Wist je dat...

Bier tot 1 mei 1989 verboden was in IJsland? Nog altijd wordt het op 1 mei gevierd dat er bier gedronken mag worden.

Zuid-IJsland

De langere dagen in mei zorgen er ook in het zuiden van IJsland voor dat de zon zich weer wat vaker kan laten zien. Daardoor kan ook de temperatuur oplopen naar rond de 10 graden. Een flinke verbetering dus met de afgelopen maanden. In navolging van april valt er in mei nog minder neerslag. Ook het rondreizen gaat weer een stuk makkelijker in deze tijd van het jaar. Al met al is deze maand dus een goede periode om Zuid-IJsland te bezoeken. Kijk voor een uitgebreid aanbod en lage prijzen eens op DeJongIntra.nl.

vulkaankrater-ijsland

IJsland met Voigt Travel

Feestdagen in mei

Nationale en lokale feestdagen
Dag van de arbeid (jaarlijks op 1 mei).

Hemelvaartsdag (jaarlijks in mei).
Voor exacte data kijk je op Publicholidays.eu.

Pinksteren (jaarlijks in mei of juni).
Lees meer over Pinksteren in IJsland op Publicholidays.eu.

Behalve het weer in mei ook benieuwd naar het weer in IJsland in de omliggende maanden?