Meteen naar de inhoud

Weer IJsland juni

Weer IJsland juni

overzicht-weer-ijsland-juni

IJsland: het weer in juni

Wanneer je het hebt over de beste reistijd voor IJsland, komt de maand juni qua weer op nummer 1. De temperatuur is ideaal en de dagen lang. De temperaturen zijn aangenamer dan in grote delen van de rest van het jaar. Daarnaast is er aan licht geen gebrek deze maand, want de zon kan zich 24 uur per dag laten zien. Grote delen van IJsland zijn bovendien weelderig groen en zijn een genot om naartoe te reizen. Op 333Travel.nl kun je zelf je rondreis door IJsland samenstellen zoals jij dat wilt.

map-weer-ijsland-juni

Toptip

Bezoek je IJsland in de zomer? Ga dan eens ’s avonds laat of ’s nachts bezienswaardigheden bezoeken. Je hebt dan prachtig licht en er zijn vaak maar weinig andere mensen aanwezig.

gebergte-ijsland

Noord-IJsland

Het weer in juni in IJsland zorgt ervoor dat grote delen van het noorden, die tijdens de wintermaanden onder een laag sneeuw lagen, weer bereisbaar zijn. Hierdoor ligt het wat rauwere, ongerepte gedeelte van IJsland weer open, waardoor ook de minder toeristische gedeeltes te bezoeken zijn. Door de lange dagen (rond 21 juni gaat de zon helemaal niet onder), kun je ook in de avonduren nog van alles ondernemen. Met SNP ontdek je de prachtige IJslandse natuur tijdens een privéreis met verschillende mooie wandelingen.

Wist je dat...

Slapende baby’s in IJsland vaak buiten gelaten worden als hun ouders een winkel of café in gaan? Dit doen ouders vanwege de frisse lucht.

Zuid-IJsland

Met gemiddelde temperaturen van boven de 10 graden en veel zonneschijn is het erg aangenaam weer in juni in Zuid-IJsland. Ook de nachten zijn niet meer zo koud als in grote gedeeltes van het jaar. Niet verwonderlijk is het in deze periode dan ook veel drukker met toeristen in IJsland. De prijzen zijn in dit jaargetijde dan ook een stuk hoger dan in de winter, dus boek op tijd je accommodaties (bijvoorbeeld via Booking.com). Buiten dat, is het een zeer goede periode om het zuiden van IJsland te gaan verkennen.

ijsland-waterval

IJsland met Voigt Travel

Feestdagen in juni

Nationale en lokale feestdagen
Pinksteren (jaarlijks in mei of juni).
Lees meer over Pinksteren in IJsland op Publicholidays.eu.

IJsland dag (Jaarlijks op 17 juni).
Op deze dag wordt het ontstaan van de republiek IJsland gevierd. Door het hele land worden verschillende festiviteiten georganiseerd.

Behalve het weer in juni ook benieuwd naar het weer in IJsland in de omliggende maanden?