Meteen naar de inhoud

Weer IJsland juli

Weer IJsland juli

overzicht-weer-ijsland-juli

IJsland: het weer in juli

In juli is het weer volop zomer in IJsland en dat is te merken. Deze maand komt zeker in aanmerking als een van de maanden met de beste reistijd voor IJsland. Het nadeel is dat het in deze maand erg druk kan zijn met toeristen, waardoor de prijzen een stuk hoger liggen dan in bijvoorbeeld juni. Buiten dat is het genieten van de veelal zonnige en lange dagen.

map-weer-ijsland-juli

Toptip

Ga de prachtige rotsformatie Hvítserkur bekijken in het Noordwesten van IJsland.

ijsland-myvatn-natuurbad

Noord-IJsland

Aan daglicht is er geen gebrek in het noorden van IJsland in juli. Vergeet niet een oogmasker mee te nemen, want je lichaam moet vaak wennen aan de Middernachtzon. Juli is de warmste maand van het jaar en ook wat betreft de hoeveelheid regen valt het reuze mee in deze tijd van het jaar. Een goede periode dus voor een avontuurlijke reis naar IJsland met Voigt Travel. Het enige nadeel van een bezoek aan Noord-IJsland in juli is dat je de prachtige natuurverschijnselen moet delen met veel andere toeristen. Zorg er dus voor dat je op tijd je vliegtickets en overnachtingen boekt.

Wist je dat...

Je in IJsland op veel plaatsen walvis kunt eten?

Zuid-IJsland

Ook het zuiden van IJsland is een bezoek in juli zeker waard. De gemiddelde temperatuur ligt net iets onder de 15 graden. De nachten zijn vaak maar een paar graden kouder, door de lange tijd dat de zon zich op een dag laat zien. Daarnaast staat er veel in bloei in deze maand. Al met al zijn het prima omstandigheden om aan dit gedeelte van het land een bezoek te brengen. Doordat er veel mensen zo over denken is het echter niet alleen drukker, maar ook duurder in deze periode.

Schaap-Ijsland

IJsland met Voigt Travel

Feestdagen in juli

In juli zijn er geen nationale feestdagen of grote evenementen in IJsland. Kijk voor de belangrijkste feestdagen op onze homepage van IJsland of op de website Publicholidays.eu.

 

Behalve het weer in juli ook benieuwd naar het weer in IJsland in de omliggende maanden?