Meteen naar de inhoud

Weer IJsland januari

Weer IJsland januari

overzicht-weer-ijsland-januari

IJsland: het weer in januari

Januari komt vanwege het winterse weer niet in aanmerking voor de maand met de beste reistijd voor IJsland. In januari kan het namelijk extreem koud worden in IJsland. Alhoewel het noorderlicht in deze maand vaak wel gezien kan worden, is het over het algemeen op zijn mooist in oktober of in maart. Alleen voor liefhebbers van lange nachten en veel sneeuw valt een rondreis door IJsland in januari aan te raden. Ben je hier wel voor in, bekijk dan de winterreizen van Voigt-travel naar IJsland.

map-weer-ijsland-januari

Toptip

Let altijd goed op de verkeersborden langs de weg! Wegen zijn in de winter vaak afgesloten vanwege sneeuwval en dit wordt niet altijd aangegeven op je navigatiesysteem.

stykkisholmur-ijsland

Noord-IJsland

Januari is de koudste maand van het jaar in IJsland. De temperatuur kan in deze periode van het jaar zakken naar -30 graden. De wind kan er bovendien voor zorgen dat het zelfs nog kouder aanvoelt. Daarnaast is de zon vrijwel niet aanwezig deze maand. Het aantal uur daglicht is in januari namelijk erg minimaal in IJsland, zo'n 5 uur.
Verwacht in dit jaargetijde wel veel sneeuw te zien, maar hou er wel rekening mee dat daardoor niet alle wegen goed begaanbaar zijn. Aangezien er ook betere maanden zijn om het noorderlicht te aanschouwen, lijkt januari qua weer niet de beste maand om het noorden van IJsland te bezoeken.

Wist je dat...

Engels in IJsland overal gesproken wordt?

Zuid-IJsland

In het zuiden van IJsland is het weer in januari niet veel anders dan in het noorden. Het is weliswaar iets minder koud, maar ook hier komt het kwik over het algemeen niet boven het vriespunt uit. Een voordeel van reizen door IJsland in deze periode is dat de prijzen van accommodaties lager liggen. Daarnaast zijn er prachtige natuurverschijnselen te zien, zoals met sneeuw bedekte vulkanen.
Zorg in ieder geval voor warme kleding als je in deze periode van het jaar naar IJsland afreist. Kijk eens op Bergfreunde.nl voor handige reiskleding om de winterse kou te kunnen trotseren.

seljalandsfoss-ijsland

IJsland met Voigt Travel

Feestdagen in januari

Nationale en lokale feestdagen
Nieuwjaarsdag (jaarlijks op 1 januari).
Lees hier meer over op Publicholidays.eu.

Twelfth Night (jaarlijks op 6 januari).
Op deze dag viert men in IJsland het einde van de kerstperiode. Ze sluiten deze tijd af met onder andere vuurwerk.

Behalve het weer in januari ook benieuwd naar het weer in IJsland in de omliggende maanden?