Meteen naar de inhoud

Weer IJsland februari

Weer IJsland februari

overzicht-weer-ijsland-februari

IJsland: het weer in februari

Ook februari is niet terug te vinden in de top-3 beste reistijd maanden voor IJsland. Net als in januari is het nog altijd koud weer in februari in IJsland. In januari was het weerbeeld echter over het algemeen rustig, terwijl het in februari vaak guur weer kan zijn. Daarnaast zijn de dagen deze maand nog steeds erg kort en kan het reizen moeilijk zijn vanwege de weersomstandigheden. Denk bijvoorbeeld aan niet begaanbare wegen en beperktere opening van accommodaties. Kortom, een reis naar IJsland in februari is niet de meest ideale optie.

map-weer-ijsland-februari

Toptip

Een bezoek aan een van de vele natuurlijke hotsprings is zeker een must in IJsland. Vlakbij Reykjavik kun je bijvoorbeeld Reykjadalur vinden.

ijslands-landschap

Noord-IJsland

Ook in februari ligt het noorden van IJsland voor het grootste deel van de tijd in het donker. De nachten zijn lang en de dagen nog altijd kort. Voor liefhebbers van kou en onstuimig weer is dit misschien wel de beste reistijd, veel anderen zullen een andere maand prefereren. Wanneer het noorderlicht het beste te zien is varieert per jaar, maar over het algemeen is de kans richting het einde van de maand iets groter. Met Sawadee kun je tijdens een mooie groepsreis op jacht gaan naar het noorderlicht.

Wist je dat...

Water uit de kraan in IJsland gewoon gedronken kan worden?

Zuid-IJsland

Ook in het zuiden van IJsland is het koud in deze periode. Het weer in IJsland in februari is erg verraderlijk. Op één dag kan het rustige weer zomaar omslaan in een sneeuwstorm, terwijl het een uur later weer flink kan gaan stormen met hevige wind en regenval. Niet de meest ideale omstandigheden om naar het zuiden van IJsland af te reizen. Positief aan deze maand is dat de kans om de zon te zien groter is dan in januari (maar voor zonliefhebbers nog altijd veel te weinig…).

turfhuisjes-zuid-ijsland

Feestdagen in februari

Nationale en lokale feestdagen
In februari zijn er geen feestdagen in IJsland.

Festivals en evenementen
Food and fun festival (jaarlijks eind februari/begin maart).
Gerenommeerde koks van over de hele wereld komen naar Reykjavik om heerlijke gerechten te bereiden van IJslandse ingrediënten. Deze gerechten kun je op veel verschillende plaatsen door de stad proeven. Meer informatie kun je vinden op Foodandfun.is.

Behalve het weer in februari ook benieuwd naar het weer in IJsland in de omliggende maanden?

IJsland met Voigt Travel

IJsland met Voigt Travel