Meteen naar de inhoud

Weer IJsland december

Weer IJsland december

overzicht-weer-ijsland-december

IJsland: het weer in december

December is niet de beste maand om het noorderlicht te zien (je hebt een grotere kans in oktober en maart) en ook niet de beste maand qua weer in IJsland. Het is ronduit koud en de dagen zijn erg kort in dit jaargetijde. Weinig reden dus om IJsland in deze periode van het jaar te gaan bezoeken, tenzij je graag in de sneeuw zit tijdens Kerstmis.

map-weer-ijsland-december

Toptip

Zorg ervoor dat je verschillende soorten kleding bij je hebt. Het weer in IJsland is erg veranderlijk, dus wees op alles voorbereid.

ijsschotsen-ijsland

Noord-IJsland

In december is het echt winter in Noord-IJsland. De kans dat je de zon ziet schijnen in deze maand is verwaarloosbaar. De kans dat het kwik boven het vriespunt uitkomt is overigens ook erg klein. De omstandigheden zijn dus verre van ideaal, maar het heeft wel iets romantisch om in deze tijd van het jaar in IJsland te zijn. De mooie lichten en de vele kerstdecoraties geven het land wat kleur, maar veel andere redenen om in december naar IJsland te gaan zijn er niet.

Wist je dat...

IJslanders de grootste boekenfans ter wereld zijn? Nergens worden er per persoon zoveel boeken gelezen als in IJsland.

Zuid-IJsland

Het ontbreken van een normale hoeveelheid daglicht is voor veel mensen een reden om niet naar het zuiden van IJsland te gaan in de wintermaanden. Daarnaast is het land ook moeilijk bereisbaar en is er altijd de kans dat je ingesneeuwd raakt. Er hangt wel een typische sfeer in de steden en je zult in deze tijd van het jaar weinig toeristen tegen het lijf lopen. Bovendien ziet het landschap er, onder een wit deken, indrukwekkend uit. Een goede tijd dus voor een leuke citytrip naar Reykjavik. Kijk hiervoor eens bij DeJongIntra.nl.

reykjavik-ijsland

IJsland met Voigt Travel

Feestdagen in december

Nationale en lokale feestdagen
Kerstmis (jaarlijks van 24 tot 26 december).
Wil meer weten over kerst in IJsland, dan kun je terecht op Publicholidays.eu

Behalve het weer in december ook benieuwd naar het weer in IJsland in de omliggende maanden?