Meteen naar de inhoud

Weer IJsland augustus

Weer IJsland augustus

overzicht-weer-ijsland-augustus

IJsland: het weer in augustus

In IJsland is de maand augustus qua weer erg vergelijkbaar met juli. Dit betekent dat augustus een prima maand is voor een reis naar IJsland. Aangezien veel toeristen er net zo over denken en het in veel landen ook nog eens zomervakantie is, kan het erg druk zijn bij de vele prachtige bezienswaardigheden die IJsland rijk is. Mocht je in de zomervakantie met kinderen naar IJsland willen reizen, kijk dan eens op Riksjatravel.nl. Zij bieden namelijk vele mogelijkheden voor familiereizen naar IJsland.

map-weer-ijsland-augustus

Toptip

Bezoek de Fjadrargljufur kloof en maak een prachtige wandeling daar.

ijsland-landschap

Noord-IJsland

Ook in augustus zijn de dagen nog lang en de nachten kort in het noorden van IJsland. De zon schijnt weliswaar al iets minder vaak dan in de afgelopen maanden, maar kans op flink wat zonnige uren blijft groot, zeker voor IJslandse begrippen.
Richting het eind van augustus kleurt de hemel wat donkerder in de nachten, maar dit is desondanks een prima tijd om te genieten van al het moois dat IJsland te bieden heeft. Zeker omdat veel toeristen tegen die tijd alweer huiswaarts gekeerd zijn.
Kijk eens bij DeJongIntra.nl voor goed betaalbare IJsland reizen.

Wist je dat...

Je in IJsland geen McDonald’s kunt vinden? De laatste vestiging sloot namelijk in 2009 wegens economische redenen. Een IJslander heeft zijn hamburger uit deze tijd bewaard en deze is nog altijd te bewonderen in het Bus hostel in Reykjavik.

Zuid-IJsland

In het eerste weekend van augustus zijn er vaak allerlei festiviteiten in verschillende plaatsen door het hele land. De lange dagen in combinatie met de hogere temperaturen zorgen ervoor dat dit een geliefde reismaand is om IJsland te bezoeken. Zeker als je een afkeer hebt van kou is augustus, of de IJslandse zomer in het algemeen, een prima tijd om naar IJsland te reizen (bijvoorbeeld met Voigt Travel). Als je echter van rust houdt, kun je wellicht beter een maandje wachten, tot de meeste toeristen weer vertrokken zijn.

Ijslandse waterval Hraunfossar

Feestdagen in augustus

Nationale en lokale feestdagen
Frídagur verslunarmanna (jaarlijks de eerste maandag van augustus).
Doordat deze vrije dag altijd op maandag valt, trekken de IJslanders erop uit. Er worden tijdens dit lange weekend vele muziekevenementen en andere activiteiten georganiseerd. Bezoek bijvoorbeeld ‘Thjodhatid (ofwel National Festival)’ in Vestmannaeyjar (Westmann eiland), het ‘One With Everything’ festival in Akureyri en het ‘Flying Sparks’ festival in Neskaupsstaður.

Festivals en evenementen
Fiskidagurinn mikli (jaarlijks begin augustus).

Het noordelijk gelegen vissersplaatsje Dalvík staat deze dagen in het teken van vis. Je kunt er veel verschillende vis en zeevruchten proberen, helemaal gratis. Verder worden er verschillende activiteiten georganiseerd. Voor meer informatie kun je terecht op Fiskidagurinnmikli.is.

Reykjavik pride (jaarlijks in augustus).
Een van de grootste festivals in IJsland, met verschillende festiviteiten door de hele stad. Het evenement is te vergelijken met de Gay pride in Amsterdam. Op Visitreykjavik.is kun je meer informatie vinden.

Menningarnótt ofwel cultuurnacht (jaarlijks in augustus).
Door heel Reykjavik worden verschillende culturele activiteiten georganiseerd. Lees verder op Menningarnott.is.

Behalve het weer in augustus ook benieuwd naar het weer in IJsland in de omliggende maanden?

IJsland met Voigt Travel

IJsland met Voigt Travel