Meteen naar de inhoud

Weer IJsland april

Weer IJsland april

overzicht-weer-ijsland-april

IJsland: het weer in april

Het weer in april verbetert in IJsland flink in vergelijking met de voorgaande maanden. De weersomstandigheden zijn echter nog verre van ideaal, zeker ook door de vrijwel constante wind die er in deze maand waait. Wel worden de dagen weer langer en laat de zon zich zo af en toe even zien. Dit zorgt wel weer voor flink wat water, vanwege de gletsjers die smelten in deze periode.

map-weer-ijsland-april

Toptip

Als je wilt afwijken van de gebaande paden en de ruwe natuur in wilt, is het huren van een 4WD zeker een aanrader. Anders volstaat een normale auto ook. We raden je aan te kijken voor een huurauto bij Sunnycars, omdat je hier zonder gedoe je auto kunt huren en je bovendien duidelijk kunt aangeven dat je een 4WD auto wilt tijdens je reis door IJsland.

ijsland-vogel

Noord-IJsland

De extreme kou is in april echt uit de lucht en voor het overgrote deel van de dagen komt de temperatuur boven het vriespunt uit. Niet alleen de dagen worden weer langer in april in het noorden van IJsland, maar ook de hoeveelheid neerslag neemt af in vergelijking met de voorgaande maanden. De wind zorgt er echter voor dat het weer in het noorden van IJsland nog niet direct aanleiding geeft om naar dit gebied af te reizen in april. Mocht je toch graag in deze periode gaan, laat je dan goed adviseren, door bijvoorbeeld reisaanbieder SNP.

Wist je dat...

Er in IJsland, ondanks de kou, het hele jaar door gebarbecued wordt? IJslanders zijn gek op vlees van de barbecue.

Zuid-IJsland

Het weer in april in Zuid-IJsland is redelijk goed vergelijkbaar met het noorden van het land. De zon laat zich weer wat vaker zien en de neerslaghoeveelheid neemt af. Zorg er echter wel voor dat je, ook in dit jaargetijde, voldoende warme kleding bij je hebt. Hiervoor raden we je Bergfreunde.nl aan. Het kan namelijk nog steeds erg koud worden. De aanhoudende wind zorgt er bovendien voor dat het vaak nog wat kouder aanvoelt dan het al is. De beste reistijd voor IJsland is het dus nog niet, maar beter dan de afgelopen maanden al zeker wel.

ijslands-meer

IJsland met Voigt Travel

Feestdagen in april

Nationale en lokale feestdagen
Pasen (jaarlijks in maart of april).

Witte Donderdag, Goede Vrijdag en Eerste en Tweede Paasdag zijn officiële feestdagen in IJsland. Kijk op Publicholidays.eu voor de exacte data.

Sumardagurinn fyrsti, ofwel 'Eerste dag van de zomer' (jaarlijks de eerste donderdag na 18 april).
Op deze dag worden er door het hele land parades, sportevenementen en andere activiteiten georganiseerd.

Benieuwd naar het weer in de omliggende maanden?