Meteen naar de inhoud

Weer Cuba september

Weer Cuba september

overzicht-weer-cuba-september

Cuba: het weer in september

Dat het in september herfst wordt is aan het weer van Cuba niet te merken. De enige seizoenen die hier een merkbaar verschil maken zijn het droge en regenseizoen. In laatstgenoemde seizoen bevindt Cuba zich in september. Naast de neerslag betekent dat warm, klam weer. Bovendien is de kans dat je in Cuba in een orkaan terecht komt nog wat groter dan de afgelopen maanden. In september en oktober wordt Cuba namelijk het vaakst getroffen door een orkaan.

map-weer-cuba-september

Toptip

De entreekosten van een nachtclub, concert, zwembad en dergelijken is vaak inclusief 1 à 2 drankjes, terwijl dit vaak nergens wordt aangegeven. Het is dus slim om ernaar te vragen!

cuba-mogote-vinales

West-Cuba

Het weer in West-Cuba in september is eigenlijk niet veel anders dan dat van de voorgaande maanden. De temperaturen en de luchtvochtigheid blijven dus onverminderd hoog deze maand. Het orkaanseizoen in West-Cuba bereikt in deze maanden zijn hoogtepunt, dus de kans om in een orkaan terecht te komen is nog wat groter in september. Toch schijnt ook de zon nog veelvuldig in een van de natste maanden van het jaar.

Wist je dat...

Kerstmis tot de jaren 90 geen officiële feestdag was in Cuba?

Oost-Cuba

Het aantal uren dat in Oost-Cuba de zon schijnt per dag neemt af in september, terwijl de hoeveelheid neerslag juist een toename laat zien. De luchtvochtigheid bereikt zo’n beetje zijn hoogtepunt deze maand, waardoor het vaak nog een stuk warmer aanvoelt dan de 32 graden die het gemiddeld al is. Vanwege de weersomstandigheden blijven veel toeristen weg uit het oosten van Cuba in september, waardoor de prijzen voor vakanties een stuk lager zijn dan in andere maanden van het jaar. Of dat voldoende reden is om in deze maand een reis door Oost-Cuba te maken valt echter zeer te betwijfelen. Op onze pagina met de beste reistijd voor Cuba kun je ontdekken wanneer je het beste dit bijzondere land kunt bezoeken.

zonsondergang-cuba

Feestdagen in september

In september zijn er geen nationale feestdagen of grote evenementen in Cuba. Kijk voor alle belangrijke feestdagen in Cuba op Publicholidays.la.

Behalve het weer in september ook benieuwd naar het weer in Cuba in de omliggende maanden?