Meteen naar de inhoud

Weer Cuba november

Weer Cuba november

overzicht-weer-cuba-november

Cuba: het weer in november

Na maanden met flink wat neerslag, verandert in november het weer in Cuba. In vergelijking met oktober halveert de neerslaghoeveelheid. De ergste hitte is weer uit de lucht en november is dan ook een vrij goede maand als je een rondreis door Cuba wilt maken. Helemaal droog is het deze maand meestal nog niet, maar je hebt wel lange periodes met droog en zonnig weer.

map-weer-cuba-november

Toptip

Breng een bezoek aan Viñales, waar alle Cubaanse tabak groeit. Je kunt in dit gebied boerderijen en plantages bezoeken. Mocht je sigaren willen kopen, dan is dit ook een goede plek om dat te doen. Met de bouwstenen van Riksjatravel kun je Viñales onderdeel maken van je reis.

cuba-auto

West-Cuba

De laatste maand van het regenseizoen in het westen van Cuba is aangebroken met de komst van november. In tegenstelling tot de voorgaande maanden, is het weer in november in Cuba een stuk aangenamer. De hoeveelheid neerslag ligt flink wat lager, evenals de kans op een orkaan. Bovendien is het wat minder warm, maar met gemiddeld 28 graden nog altijd aangenaam. Een vrij goede maand dus om naar het westen van Cuba te reizen, nog net voordat het toeristenseizoen losbarst.

Wist je dat...

Het tijdsverschil met Cuba - 6 uur is?

Oost-Cuba

Ook het oosten van Cuba merkt dat het einde van het regenseizoen bereikt wordt in november. Er valt nog af en toe een hevige, vaak korte bui, maar lang niet zo vaak als in de afgelopen maanden. De kans op droog en zonnig weer in het oostelijke deel van Cuba is weer een stuk groter vanaf november. De temperaturen dalen iets en de hogere luchtvochtigheid, die deze regio van Cuba in het regenseizoen teistert, is uit de lucht. Toch is het met gemiddeld 30 graden nog altijd warm in Oost-Cuba.

strand-cuba

Feestdagen in november

In november zijn er geen nationale feestdagen of grote evenementen in Cuba. Kijk op onze homepage van Cuba voor de belangrijkste feestdagen.

Behalve het weer in november ook benieuwd naar het weer in Cuba in de omliggende maanden?